välkommen hem

Fick ett sms från lillskitan nån gång under dagen. Läste det på lunchen men kunde inte riktigt få ihop det. Det stod bara:

Asta Kask på GH i kväll.

Så mycket i det medelandet didnt make sense att jag var tvungen å ringa han. Det visade sig att det dock var precis så konstigt som det stod. Asta Kask skulle verkligen spela på GH i kväll å han hade kommit över en biljett till mig. Mot alla ods så förhåll det sig alltså så att inte bara levde de än utan de var åter igen återförenade å kanske märkligast av allt var de bokade att spela på GH; en pytteliten studnetpub vars normala klientell gick på dagis senast Asta återförenades och lyssnar mestadels på my chemical romance. Här känner jag mig nödgad att göra den första av vad jag misstänker kan bli en serie av sentimentala utvikningar i detta inlägg.

91 eller kanske så sent som 92 återförenades Asta för vad jag tror var första gången. På turnen så spelade de nån stans i Norrköping, har för mig att det var ute i Svärtinge men det kan ha varit på den där coola lokalen inne i stan, fan vad jag mins dåligt. Jag var jävligt velig om jag skulle åka. Det var ju dyrt å lite omständigt att ta sig dit från Nyköping som jag då bodde i å så hade jag ju sedan säkert många månader kanske ett helt år tillbaka strukit alla Asta covers från våra set; trallpunk höll ju på å bli inne, så det var lite känsligt att lira. Covers var och är väll fortfarande lite av en vetenskap. Har man inte släppt nån riktig platta måste man ju ha med covers i setet men absolut inte för många. Detta kan vara dem mest primära drivkraften att skaffa skivkontrakt för mig. På den tiden var prioriteten att det skulle vara covers som gav mycket cred så i alla fall Asta didnt make the cut längre. Dillemat var dock stort eftersom bara en mycket kort tid innan var Asta liksom rygraden i vår coverlista å personligen hade jag ju dyrkat dem som smärre gudendomer. Det kändes då som en once in a lifetime grejj att de var återförenade så jag åkte i alla fall. Det var nästan hur bra som hällst vill jag minnas.

OK tillbaks i nutid. Självfallet var jag tvungen att skita i innebandyn å gå på GH. Jag har väll inte lyssnat på Asta sen ...tjaa kanske då 91/92 nån gång. Det gjorde föga - bortsett från att de tydligen hade släpt en ny platta 06 (hade gått mig helt förbi) som dom lira en 4 - 5 låtar ifrån så visade det sig att alla sångtexter bara fans kvar där i minnet på nåt vis. Micke är då som nu ett ruttinerat proffs på mellansnack å lyckas tända hela publiken redan innan första ackordet. Det är nåt visst med 40+ åriga gubbar som lirar låtar dom skrev när dom själva var fjuniga svenska gymnasiekids om hur jobbigt det är att vara amerikansk vietnamveteran å som icing on the cake lyckas dom tända en ny generation av nyexade gymnasister å få dem att skrika med i trallrefränger så som; "från USA till Vietnam, välkommen hem" ett ord: MAGISKT!!! En odödlig refräng som så totalt sammanfattar allt som är vackert i den pubertala fritidsgårdspunken. Det lät helt enkelt inge bra att sjunga från vietnamn till usa så då fick det bli fel. Som avslutning när de blev inropade för tredje gången spelade de i ett svep Inget ljus; den första låt jag lärde mig spela på elgitarr och Psykopaten först i den långsamma versionen och sedan lite otippat i D-takts versionen. På "jag knäcker dinna armar  jag knäcker dina ben jag krossar dit ansikte mot en sten" kunde inte ens brorsan sitta still utan var tvungen att studsa och skrika. Jag undrar hur många gånger jag sjungit de raderna medan jag "torterat" honnom eller bara plain misshandlat honnom lite när vi var små. "Vad är det som får mig att göra så"

Fan var kul det var med en rejäl nostalgitripp. Tobbe gav mig en fri-biljett till Gadget och Uncurbed på fredag också! Jävlar vilken bra vecka detta kommer bli!

jaha

Det visar sig att det inte är bra att träna brottning med muskelinflamation i både biceps och triceps på högerarmen. Kan nog inte stå i bandymatchen i helgen nu. Nicke får hitta nån annan målvakt.

Skall nog klippa mig i helgen. måste bara komma på hur jag vill ha det. funderar på blodrött med svart i nacken eller kanske lite randigt eller hmmm... jävlar vad techno det låter kanske skall ha mittbena i alla fall.

Dax damn it

Var skitnära å skriva ett inlägg här igår men det blev inte så eftersom jag såg att det jag skrivit var skit å inget jag kunde stå för - å det säger en hel del om hur selt det var. Har blivit jävligt bekväm igen. skrivit några udda kommentarer på nån blogg här och där och tänkt att det får räcka som livstecken. Det får en ju å fundera... varför bloggar jag? Jag har fan ingen aning.

Det är dessutom värdelöst att sitta å skriva på denhär gamla skitlaptopen jag har dammat av eftersom min dator fortfarande e på lagning. lämnade in den före jul och skulle få tillbaks den i mellandagarna hette det. När jag kom in i mellandagarna tyckte dom att det nog skulle ta till veckan efter nyår. Efter nyår hade killen som hade hand om min dator dragit på semester å ingen viste om den var klar eller ej. Idag kom han tillbaks. Skall in å snacka med han i morgon. Tydligen behöver han diskutera lite olika alternativ med mig - det låter inte så lovande och framföralt jävligt dyrt.

Nu blir det reklam; nästa gång jag köper en dator blir det fan en Dell igen. hadde en Dell för typ 9 år sen eller så å den hade jag fan alldrig några problem med utom en gång när jag bodde i Holland. Då kom dom med UPS bud till min dörr 5 timmar efter att jag ringt och hämtade den. De lämnade den sedan där igen hel! 48 timmar senare utan att det kostade en spänn!!!! Varför bytte jag till att ha skitAcer för?!?!?! Hur jävla dum e jag liksom? Detta är en acer laptop å den e lynnig och allmänt motvilligt inställd till att komma ihåg saker och göra det jag vill - två annars ganska viktiga uppgifter för en dator. Å Acerdatorn som e på lagning var om möjligt i värre skick på slutet.

Nå lite årets är på pass så här när ett år har gått över:

2007 års bästa
...bok; Mig äger ingen - Åsa Linderborg (OK jag har inte läst klart den än men jävlar vad bra den är halvvägs!)
...Grafisk novell; Button Man IV - Wagner & Irvin (Råare, snyggare och mer synisk än nånsin förr)
...Film; ahhhh men det måste nog bli "in to the wild" i alla fall.
...TV; Dexter (kul, sjukt och lite spännande i bland.)
...Pop; Menomera - Friend and foe (ok modest mouse är så jävla nära men nu efter extensivt spelande så har friend and foe hållt snäppet bättre i längden så att säga)
...Electroniskt; Ian Brown - The world is yours (finaly)
...Rock; Dinosaur JR - Beyond (YEAHHHHHH their back!!!)
...HC/Punk; Gallows - Orchestra Of Wolves (wow lätt årets nykomling också)
...Jazz/Avant; Sigur Ros - Hvarf/Heim (ja vackert och kusligt på samma gång)
...Hiphop; M.I.A - kala (efter en överhyp är det svårt att prestera M.I.A. hade inga problem med det tydligen.)

RSS 2.0