Äretuun Helvetii

image22a

Bästa harkkogiget nånsin - Under första upplandsfestivaln kunde jag inte låta bli att boka oss själva till en jävligt bra tid nere i valvet sista dagen ? vafan varför skall man slita om man inte får ägna sig åt lite maktmissbruk. Som synes på bilden var vi ju inte helt fit for fight. Vitturauta (jag) hade när giget gick av stapeln passerat 60 timmar utan sömn med maximal stress i kroppen. Hade roddat av en av huvudakterna från stora scenen 20 minuter innan stage time och sprang ner i logen och stämde min egen gitarr. Valvet är just ett medeltida valv och det finns bara en ingång. Vi var tvungna att ha två scenvakter för å boxa upp en gång så vi kunde komma fram till scenen eller vad vi skall kalla det. Som synes på bilden har valvet inte mycket till scen men det rimmar väl med valvet i övrigt. Lokalen är godkänt för 30 personer. Vakterna slutade bry sig om att räkna när de släppt in rejält över 100. Kön ringlade upp för trappan till markplanet och genom hela huset ut på gatan. Vi har aldrig haft en så stor publik. Alkorauta (Alex ? bas) hade varit scenchef för valvet och hade ju typ inte sovit han heller och han e ju inte nykterist så han hade ju supit på efterfesten kvällen innan hur han kom i sina lila tights utan att spy är än i dag en gåta. Väl på scenen Fumlar Ebolarauta (Einar, dåvarande trummisen) fram en setlist som han och Anttirauta har gjort. Viturauta å Alkorauta tittar lite muntert på den och låssas fatta. Vi börjar lira. Det är ju då Vitturauta som har skrivigt alla låtarna men det är stört omöjligt att koma ihåg hur de skall gå nu igen. Försöker snegla lite på Alkorauta och se hur han spelar men känner inte igen vad han håller på med alls tittar upp och upptäcker att han står och ser lika frågande ut och försöker se vad jag spelar. Inte vid något tillfälle under hela gigget spelar jag ett enda ackord som överensstämmer med någon av våra låtar - som en bonus gör inte heller Alkorauta det och som en dubbelbonus spelar vi inte vid något tillfälle heller fel på samma sätt. När spelningen e slut är alla genomsvettiga. Publiken skriker men jag orkade fan inte mer så jag ställde gitarren mot stärkaren så det runda som fan och hopa ut i publiken och klättrade tillbaks till logen mest på publiken. Får fortfarande hör från folk som var där att det var vårt bästa gig hittills. HAHAHAAHA tack som FAN!!!


down the drain

Såg just aardmans flushed away. hade väll kanske för höga förväntningar efter wallace and gromit filmen som ju var helt otrooligt bra. E ju ett stort fan av deras Creature Comforts åxå så som sagt kanske orealistiskt höga förväntningar. den var ju ganska kul till och från. Särskilt animatiopnen e ju briljant. le frog å hans franska ninjagrodor - man garvar ju bara de rör sig lite. Å alla singingsluggs var ju himla kul men som helhet var filmen lite FÖR på hela tiden. Åt det hysteriska hållet helt klart men jag antar att de e det som går hem med 7åringarna så som vanligt; jag e väll för gammal.

staypuff

Det lär ju bli marsmallowutmaning. Jag skall ta tillbaks min titel!!! prepare youre selfe Emil!!! oh varför ere aldrig nåra polare som skriver komentarer jävla fegisar!!!!! Hormartin jag vet ju att du smygläser detta!!!!

punkgrill

Grillpremiären kommer att bli en riktig punkgrill japp japp. Jag, nasumjeppe, moronsmattias, åsså Martin å Emil, alla ute hos Emil. Jävlar sånt röj det lär bli. Det e nå vist me grillpremiären, så jävla fint, åsså ere ju nå ännu vackrare över att 4 vuxna män som våldgästar en femte. Utan att fråga honnom om låv bokar och planerar en punkfest hemma hos honnom mmmmm Emil, Emil, vad vi e goa merej. Mins som i går när Martin å jag tvinga Emil å köra mitt gamla trumset till vår nya repa. Han han knappt för han skulle på middag med sin flickvänns päron för första gången men mjäkig som ha nu e så stälda han upp mot att vi lova att det ju skulle gå fort. När vi var klara hade vi förståss dragit över lite, för martin och jag kunde inte låta bli att vid varje rödlyse hoppa ur bilen och springa ett varv runt den å dansa rengndans. Efter att vi var klara tjatade vi till oss att han skulle ta oss med in till stan igen så vi kunde köpa burgare på donken. "ja ja jag kan ju släppa er på vägen" "näää se det duger inte kör oss ända fram annars går vi inte ur bilen och det blir såååååååå pinsamt med oss med på svärfars midag det vet både du och vi" "ja ja jag kör väll så långt det går" "ja fast du måste köra hem oss till rackarberget efteråt för annars blir maten kall medans vi går hem" "men läg av när ni hoppar ur så drar ju jag" " vi får väll se" sa vi och snodde nycklarna å tvinga han mycket riktigt å köra hem oss efteråt. Då grät han nästan. Muhahahahahaha

high fidelity

image20
Vad sägs om denna raritet alla shlagernördar!!!!
Meiju Suvas fantastiska kalkonplatta från 1984 med låtarna Tommi on se ainoo; Tommi tycker om mej på finska och Diggi loo diggi ley likaledes - helt obetalbart men det står sig fortfarande slätt mot albumfottona. Kvinnan ser så jävla våldtagen ut på vart enda foto att det är helt otrooligt. Hitta tyvär ingen större bild på skivan på internet och har inte nån scanner men hennes min e helt i en egen klass och baksides fotot får mig att sitta här och skrocka högt för mig själv. Nå det du Ida för skumma saker i skivsamlingen HAHAHAHA och den e fan bara en i mängden av super balla plattor. skall nog köra en serie här på bloggen med skivor ingen trodde fans eller nått.

All in all in, all in a day A day it changes everything

Har ju i stort sätt inte snackat musik i bloggen alls men nu ere fan dags. Var tvungen att hitta ett soundtrack till fetvadden innan för pannbenet å tänkte förståss först på Melvins men var tvungen att ge upp nästan direkt - för svårt - hjärnan e ju inte påslagen. Nä ska det va så ere ju lika bra å ge sig på riktig sludgecore så jag dammade av och avverkade i rask takt Bongzilla, Neurosis, Down och Cult of luna innan jag tillslut fastnade för Isis. Deras platta Oceanic!!!! Jävlar va bra den en!!!! Har för mig att jag gillade Panopticon när den kom för nåt år sen men gamla hederliga Oceanic e helt otrolig. Har flippat plattan 4 varv nu. Antar att det är så här Pink Floyd skulle ha låtit om de bildats i slutet på 90talet.


morning was broken

Öpnade ögonen och tittade på klockan vid sängen, inte min väckarklocka - den e ute i hallen. Klockan var 6 prick. Slöt ögonen igen för å invänta att veckarklockan skulle ringa vilken sekund som hälst. Det gjorde den inte öppnade snart ögonen igen och tittade en extra gång på klockan vid sängen - det går inte att se väckarklockan utan att sätta sig upp och luta sig fram en hel del å då kan man ju ge upp och gå upp ju. Den var nu nån minut över sex hmmmmmmmmmmmmmnnnnnääääÄÄÄÄÄJJJJJJJ!!!!! Klockan vid sängen går ju fortfarande på vintertid. Det fick bli brandmansutryckning - Nej inte sån brandmansutryckning jävla pervon - var ute genom dörren före 10 över och hade då lyckats krossa porslin inne i badrummet och riva av ett skosnöre, japp. Har känt mig mer än lovligt off hela dagen. Inte min vanlig sömndeprivationsbubbla utan en helt annan alltigenom obehagligare känsla av sunkighet och att vara ett steg efter i allt. Så jävla ofräscht att gå omkring en heldag oduschad *brrrr* ryser vid blotta tanken. Hoppade in i duschen när jag kom hem och tvagade mig. Men allt känns ju ändå lite off. Hur fan kommer man i kapp då? Eller ere bara å skita i en dag som denna å gå å lägga mig å hoppas på bättre lycka imorgon hmmmm...


TVfreak

Fotboll och Lost i kväll. Inte mycket å säga om fotbollen - brollan missa halva matchen för han kom en minut efter att porten i mitt hus låstes hehehe så det tog ett tag innan han lyckades få kontakt med oss andra heheheh sen spenderade han resterande del av matchen i köket med att försöka micra nån jävla pytt. Min micro e lite lattjo och väljer själv när och hur mycket den skall micra maten. Ett tränat öra kan höra att ja nu ger den typ 700 W eller nä nu simulerar den bara för å jävlas. Efter typ en halvtimme så gav han upp och åt ganska kall pytt. De tre senaste lostavsnittenär en helt ny nivå av mysko. The plot thikens. Fotbollen var ju inte så munter men det var nog bra på sitt sätt - typ tusen ditresta svenskar!?!?!?!?! Dödsföraktande! Tänk om vi vunnit!!! Jag skulle inte ha velat vara svensk i Nordirland den dagen Sverige spöar dem på hemmaplan. Fan vanliga Irländare e helt jävla galna Nordirländare har ägnat de senaste 400 åren åt å hacka ihjäl folk som de inte kommit överens med. Även nu efter förlust så ere ju bara för dessa 1000 ditresta svenskar att smyga ur landet, fort!!! simma om ni måste. Å gå på stan i Bellfast med den minsta lilla svenska accent den närmaste veckan e en uppenbara hälsorisk.

Sen hitta Martin detta kap på blocket:
http://www.blocket.se/vi/11289711.htm?ca=10_s
slå till direkt om du har råd hehehehehe

E nu helt säker på att brollan e bortbyting. Efter fotbollen reser han sig och går (han följer inte Lost med mig och Martin suspekt bara det). På golvet runt där han satt finner jag sedan följande: 
1 tom snusdosa (Bajs i munnen! verkligen? ska man stoppa bajs i munnen? ) 
1 tom konservburk (majs=bajs... Nä majs e gott men i alla fall) 
1 odiskad konservöppnare 
1 odiskad tallrik + 1 odiskad sked!!! (Sked allvarligt! har för mig att morsan lärde mig äta med kniv å gaffel när jag var ganska jävla liten, trodde hon gjort samma mde dig men men...) 
1 krans av chippssmulor
1 godispåse med 4 godisar kvar varav två ferrari bilar!!!! vem lämnar ferraribilar!!!! idiot!!!!!!!!!!

Har städat och diskat nu kan jag kanske gå och lägga mig.


it gets worse it's more I get bored

Ush vilken trååååååååkig dag. Rätta prov, släppa in ungar i musikrummet, å sen sitta utanför å vänta på nästa. Å sen hem å förbereda för NP imorgon *suck*  inte ens så å skriva om annat än vissna tulpaner. Fan patetiskt. Nä nu får jag raljera lite såre blir lite fart på fläske.

OK det tycks ju vara så att människan e väldigt tävlings inriktad. Ingen strateg för å få -doppa veken/-stick i pälsen verkar populärare än att visa att "dehär... de e jag/vi fan lite bättre på en den/de här stackars saten/satarna" å vist ere lite skoj å titta på när några som e duktiga på något håller på med det så gott de kan särskilt om man själv e lite insatt i det hela och/eller ännu hellre man har någon anknytning till de någon/några av utövarna.

Drivkrafterna för utövare av allehanda pittmätning (bildligt, jag diskriminerar fan inte) e ju oftast rätså uppenbara (å nån stans i början har det ju så gott som alltid haft å göra med å impa på nån farsan/morsan/syskon/snygging) men för åskådarna skall jag kosta på mig å bena upp det hela för att så att säga hang up the meat for a most serious beat[ing]. Alltså, behållningen borde lite grovt kunna delas in i att; se någon göra något de är bra på, se jämförandet (vem/vilka fan som vinner). I t.ex. höjdhopp är den sista kvaliteten mycket väl utformad då tävlingsreglerna är synnerligen intuitiva och formatet skapar en naturlig narrationskurva liknande den som Aristoteles föreskriver komplett med delhinder som skall övervinnas, utskrivning av karaktärer och intermezzon där allti successivt intensifieras för att slutligen nå ett klimax i en final - sista rivningen för den som kommer två och oftast ett litet efterspel då vinnaren blir skit glad och kanske till och med gör ett rekordförsök. Somliga tittar kanske på höjdhopp för att de tycker att det är snyggt att se människor hoppa och krumbukta sig på det viset men få skulle nog orka titta om det inte var ett tävlingsmoment inblandat.

Andra tävlingsformer har sin dragkraft framförallt i den förra kategorin. Hästhoppning Capoera och friklättring tycker i alla fall jag e jäkligt kul å titta på även om jag sällan bryr mig om eller en följer vem som vinner. Det är helt enkelt kul å se någon göra något de är väldigt bra på. Framför allt Formel 1 och racing har det de senaste åren direkt varit tråkigt att följa själva tävlingsmomentet då det varit givet, nej behållningen har legat i att se bilar åka skitfort och hälst göra spektakulära omåkningar eller i alla fall krascha vilt. Nå jag utlåvade vilt svingande mot köttet så va ere då jag e förbannad på?

Jo ser ni go vänner...
Ärligt, hur många av er som inte själva håller på med gymnastik föredrar att gå på en gymnastiktävling före en cirkus på motsvarande nivå? Bedömningstävlan medför ett uppenbart problem. För att kunna följa tävlingsmomentet är det nödvändigt att vara väll insatt i bedömningskriterierna. Ju friare form för tävlan det är desto mer komplicerade blir kriterierna, vilket ju blir uppenbart i sporter där det kan behövas upp till 10 domare och extrem bedömningarna måste regelmässigt strykas för att garantera någon enhetlig bedömning över huvud taget. Om nu kriterierna är så luddiga att de inte i sig själva kan skydda mot opartiskhet och godtycke kan man då tala om tävlan över huvudtaget? Obs Just gymnastik har i de flesta grenar väldigt tydliga kriterier och behöver därför endast tre domare vars resultat sammanräknas vill jag minnas. Men det är svårt för en oinsatt att följa.

Jag tycker nu att det är dags att förtydliga lite för att undvika missförstånd. Jag har inga invändningar emot att folk ägnar sig åt snoppmätning i vad de än behagar under vilka former de så önskar så länge de rör sig inom lagens ram och framför allt inte drabbar någon annan. Men det är just häri min indignation står - det är inte de tävlande jag vill åt - för i några få fall är det så att det drabbar oss.

Dåså till pudelns kärna:
Hur i helvete kommere sig då att bästa sändnings tid på kanal efter kanal vigs åt tävlande i allehanda musikaliskt artisteri helt utan kriterier och med ett så uttalat godtycke att det är ok för domare att rösta så många gånger de önskar!!!! Det är inte dumt eller ens bara fördummande. Det är förnedrande - framför allt av publiken - varför? de tittar ju för att de uppskattar debaclet? Jo för att människor är inte mindre förnedrade bara för att de inte förstår att de blir lurade. Det är en skvader mina damer och herrar. Det är min bestämda uppfattning att merparten av alla människor uppskattar att se musikaliskt artisteri och jag är som sagt likaledes övertygad om att se tävlan roar människosläktet. Det är dock så att i dessa mediebastarder pågår ingen tävlan och ofta inte heller något artisteri att tala om (Brandeby dansa!?!?) I alla fall inte tävlan i det de utger sig för. Hur många har setat och tittat på ett såndärt telefoninsamlings program som Joey var med i i ett avsnitt av vänner där en massa folk bara sitter och svarar i telefoner och samlar in pengar ? inte särskilt underhållande. Detta mina vänner är nämligen den fulla vidden av tävlingsmomentet i Idol, Melodifestivalen o.s.v. De enorma summor pengar som plöjs ner i arrangemanget av dessa dumheter skulle kanske kunna satsas på riktiga konserter och galor. Med seriösa artister som inte försöker få ett one-hit-wounder utan framträder med musik och dans som betyder något i alla fall för den som skapat den.


broken flowers

E jag dummi huve eller men vist fan blir tulpanrackarna bara snyggare när de vissnat lite.

image19

I got some dirty boots

snart ere sommar - snart ere paintball - snart ere festival - snart ere äventyr!!!

image18

here comes the sun

screw tussilago. säkraste vårtecknet: punkare på bryggan... och i dag var det horder, bara två harkkorauta jackor; vi har legat av oss. jävla Jonas eller skall jag skylla på Anders hmmm de e ju i alla fall inte mitt fel för jag e ju as bra. Nå måste vi hitta ny trummis fort så vi kan vårgigga lite så vi kan återerövra bryggan hehehehe. Bryggan is the shit. nä nu måste jag dra till tempo innan de stänger å köpa frukost.

a few of my favorite things

Trodde ju inte jag skulle göra sånna häringa listor men denna e för kul för å skippa. tog den från Idas sida men hon hade vist åxå stulitt den från nån.

Vad heter du?

Viktor Johan Oskar Fredrik Edström Skoghag Bleijleve
Vart bor du?
U-A
När är du född?
9 mars 1978
Beskriv din stil med 3 ord?
prettoluffare, genericalternative, apa
Vad innebär mode för dig?
Någott att förhålla mig till
Vilka är dina favoritaffärer, butiker?
Myrornas, ÖB, Bluefox eller om jag inte orkar modda Carlings. UFF VARFÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!!
Shoppar du second hand?
så ofta jag kommer åt
Vilken är din favoritdesigner?
Jag själv men jag e ju ganska förtjust i tidiga 90tals stüssy prylar åsså. Har en ascool armanikostym men e ju inte så mycket för snobbiga märken när det gäller vardagskläder.
Vad är din favorit i vår?
Troligen men bruna vårjacka
Hur mycket shoppar du för i månaden?
kläder??? nån hunka + prylar å modda för men min symaskin e paj just nu så det var ett tagt sen jag modda nåt.
Dyraste plagget respektive billigaste?
Armaniskostymen e ju lätt dyrast. billigast har ju hur mycket som hällst jag fått gratis jag e ju minst i världen så jag ärver av mina småbröder och polare men fick as mycket coola prylar från min farmors brors dödsbo.

Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag?
ehhh låter ju rimligt hehehehe
Brukar du tröstshoppa?
well inte egentligen men jag tycker det är skitkul å gå å gräva i secondhand butiker så jag nöjesshoppar ju.
Högklackat eller lågklackat?
hahaha högklakat e asobekvämt annars skulle det ju vara praktiskt för nån som e så kort som jag
Vilken är din drömväska?
lätt min nightmare b4 christmas väska men de hade en bowling bag med Jack på som var as cool åxå.
Vilket blir ditt nästa köp?
borde nog skaffa nya shorts till sommaren
Favoritblogg?
hmmm gillar hela enköpings bloggfamilj ju.
Vilka är dina stilikoner?

varierar ju. får inspiration från många håll.
När upptäckte du ditt intresse för mode?
Börgade sy och modda själv i typ 7an när jag blev punkare.
Vad vill du jobba med i framtiden?
Öhhh apor jobbar inte det är ju det som e grejjen men om jag skall ha ett jobb läre ju va ett som passar en apa typ rymdpilot.
Favoritplagg just nu?
gillar ju min bruna vårjacka asmycket och har den som innejacka hehehehe
Favoritaccessoarer?
slips altid slips men armband e ju cool åxå


Pictures of you

Ok här e de bilder jag har på datorn. inte mycket å komma med och typ bara den på Lee e från i år fast den e destofärskare då den e från i dag när vi käka på Lion.

image13

Detta e då Martin kortet ser ut å vara taget hemma hos mig när jag bodde på rundels med Robert så 3 år sen kanske. inte mycket har hänt sen des. Han kan ha rakat sig sen dess hehehehe


image14

Lillskitan. Min mesta bror (halvbror på morsans sida och har vuxit upp tillsamans) Detta kort ser ut å vara taget hemma hos morsan men det låg i samma map som det på martin så vi lär ju ha varit hemma å hälsat på eller nåt. Gissar på 3 år sen. igen inget har direkt förendrats. skapligt represetativt kort faktiskt.


image12

Taget idag altså. Detta e dampLee knaprandes på en toast på Lion. Samtidigt som han lyssnar på frank göra fåniga irländska imitationer.


image15

Alex i studion förra våren.  farlig basist i Harkkorauta


image16
Anders i studion samtidigt som Alex spelar försöker Anders knåpa ihop lite texter. Det gick lite sådär...


image17

Jag i repan strax innan vi drog ner till studion.

My mind has changed my bodys frame but god i like it...

DampLee ringde och väckte mig i morse. Jag kunde höra hur han studsade i andra änden på linjen. Jag dampade på han och skällde ut han för att han är ett sånt jävla dampbarn. (Jag får säga dampbarn för jag e ett själv, ni vet som svarta amerikaner får kalla varandra "the N-word".) Han ville jag skulle komma över och titta på när han renoverar!!! Skäll och sen pang på med luren. Sen slafa jag ett tag till. Blev inget lördagsfika; brollan leker pingvin i lund på finnbalen (så jävla kul det var) å Martin var så bakis från korridorsfesten igår att han inte lyckades svara i telefonen vid ett tiden på dan. Hörde hur han lyfter luren, sen en duns när telefonen trillar i golvet, sen tyst ett bra tag, sen snarkningar. Jag la på. Han ringde tillbaks vid tretiden. Då hade jag hunit med å gå Linnéstigen och köpa en yokikostolvbitars mmmmm. Kalleballe hade sadlat om till Frippe tidigt. Martin var åt helvete för bakis för å orka längre än förfesten så vi banga på Frippe å hans Danderydspolare som skulle till 04 på ÖG. Drog ner till  svantes i stället. Hade väll hellre stuffat lite men Svantes e ok för å vara pub. Det e ju inte så underhållande å sitta i en pub å dricka läsk. Bakom baren stod Lars - han var kursare med mig mitt första år i u-a 98. Nu 9 år senare står han fortfarande i en studentpubs bar. U-A e fan så statiskt. Inraglandes snart efter oss kom Wermlandsanders med nån festivitas polare. Inget har förändras, fan han måste va närmare 40 snart. Det mest patetiska dock e inte Anders och Lars utan att jag tycker det är trevligare att snackar med mina sexor än dessa överliggare. Anders och Lars må ha stannat tiden men jag lär ju ha regregerat. Eller ere kanske så att det är mycket otilltalande att umgås med någon som har just stagnerat och tvärt om oerhört vitaliserande att spendera hela dagen med människor som har hela sina liv framför sig, sina drömmar intakta och fortfarande tycker att deras problem och framgångar är stora och betyder någott. Resignation suger. Ingen mår så dåligt som en tonåring som har stött på ett problem och det är fan jävligt sunt. Det är deprimerande med folk som bor på en soffa och är arbetslösa men tycker att "man ska väll inte klaga, det kund varit värre". Ha i ala fall självrespekt nog å ta dit eget liv på alvar.


Anekdot dax

Jag och Martin lärde känna den store mannen när vi hade fiket. Vi hade just tagit över det sunkiga gamla café Wijkman och stajlat om det till det flashiga, hippa och ganska kuliga Ninjafiket. Affärerna hade gått bra som fan under hösten och till våren skulle det väl kanske expanderas. Luddehunden skulle ta över som kökschef och han fick med sig Robert. Ludde hade vi ju jobbat med hela tiden typ så vi hade ju inga bekymmer att lämna vårt fina kök i hans händer. Robert skulle vara den andra kökschefen dårå och vi hade bara typ hörttalas om honom... eller han var ju lite av en legend. Första gången jag "pratade" med Robert hade varit första maj året innan. Jag hade inte orkat åka hem efter stängning utan kraschat i festsalen på uplands på en soffa. Vaknade när städaren kom på morgonen. Han petade på mig med ett moppskaft. "hörru fyllo gå å lägg dig i klubbverksrummet i stället här skall jag städa nu." Städaren Roine och jag kom sedermera att bli bra polare över åren. "Ähhh jag e inte full dårå så det är OK men om jag är ivägen kan jag väll gå ner. Eller kan jag hjälpa till med nåt?" "Det var som fasen, nykter på förstamajs morgon, här i huset. Det lär ju vara första gången höhöhöhö" skrockade Roine "nä gå ner å slafa vidare merej" Så jag gick ner mot klubbverksrummet. Jag var visserligen nykter men inte desto mindre sliten efter tre dygns party. Det såg ut som en krigszon nere i entrén. Föste undan ett berg av tomma ölbackar från larmboxen för å se efter om det var larmat i klubbverksrummet men det var det konstigt nog inte. Då först hörde jag att det lät konstigt där inneifrån. Låg där ett skadat djur? Nä det var något alldeles för stort som producerade det där ljudet. Kanske en björn men skadskjutna björnar e ändå ganska ovanliga i centrala Uppsala även första maj. Smögupp den knarrande dörren. Där inne låg en väldig man utsträckt - nej utfläkt - delvis över soffan, delvis över ett bord belamrat med glas och rester av en mindre armés rökvanor samt delvis över några staplade ölbackar. Han lät som om han höll på att dö en mycket plågsam död. Fast på ett monotont och taktfast vis. Jag har ju bott i olika konstellationer med Robert efter detta så nu vet jag ju att det är så han låter när han har deckat efter exessivt supande. Dörren knarrar ganska mycket. Han tycks inte störas i sin dvala av det. Jag bestämmer mig för att sätta mig i andra änden borta vid skrivbordet och knapra i mig några små påsar med chipps och en tallrik med en bättre begagnad nacho delux. Det var inte gott men jag var fan så hungrig. Medan jag sitter där å knaprar så blir det helt utan förvarning tyst. Jag tittar över axeln. Robert reser sig upp till sittande som Dracula i sin kista (kusligt tyst som Dracula åxå) han får syn på mig. Och talar lugnt och sansat till mig "Jag vaknade i engelska parken" börjar han "Naken!" han är fullt påklädd så det hela är surrealistiskt på många plan. Jag är för intemiderad av den okände jätten som beter sig så helt märkligt för att våga svara. "Några meter bort såg jag min hatt. När jag kom bort dit där hatten låg såg jag en strumpa. Och på så sätt fortsatte det. När jag samlat på mig alla kläderna var jag nästan här." sa han och lade sig helt tyst ner igen och föll tillbaks ner i sin bullriga dvala. Under min första tid i baren på uplands kom jag snart att förstå att denne jätte var harmlös och att dylikt beteende från honom (dvs. fabricerandet av fullkomligt orimliga historier) bara var att vänta. Så vist jag kände ju till Robert innan men ingen av oss kände honom. Vi lärde dock känna varan ganska snabbt som man gör när man jobbar mycket tillsammans. Varje morgon Martin och jag kom ner och öppnade (vid 5 tiden på morgonen) så kunde vi räkna med något litet straff för våra hyss. Alltid sinnrika och väl avvägda till grovleken på vad vi ställt till med. Alltid väl förklarade och dokumenterat ibland på hela A4 ark signerade Lord Nachos och Burger King adresserade till "silly fika ninjas". För det var ju så att Martin och jag inte kunde låta bli att ställa till med hyss varje dag. Sinnrikast av våra hyss var ett practical joke vi drev i många veckor kanske månader. Det hela säger mycket mer om vår image och profil än Roberts som trots sin egen mästerliga förmåga til historiefabricerande alltså inte såg igenom den helt enkelt för att "Det lät ju trots alt rimligt i sammanhanget - då samanhanget va ni era jävla idioter" har Robert förklarat i efterhand. Vid den här tiden delade jag och Martin en skapligt stor lägenhet på rackarberget. I omgångar bodde även felingsbroare där nä de var hemlösa eller på besök. Och Stefan spenderade väll merparten av sin vakna tid där för han pluggade fan aldrig och han gick i stort sätt bara hem till sig för å knulla nått ragg och ibland för å sova. Så att det var livat i holken var allmänt känt. Skämtet började nog som en brainlaps från Martin och eskalerade sedan därifrån. Martin stod och pratade i telefon i caféköket. Robert och jag och några andra stod och prata en bit bort. Martin vänder sig till mig utan förvarning under en paus i telefonsamtalet och säger "har du tömt bajamajan?" Jag svarar utan att blinka "nej det är din tur" Anledningen till att det funkar är ju att vi inte har tänkt ut det i förväg. Det var ett infall han fick där och då och jag hängde bara på. Alla runt mig tystnar. "Va?" säger Robert. Jag låtsas inte förstå. "Va?" "har ni beställt en bajamaja hit?" "Nej såklart inte." "då fattar jag inte" "fattar inte vad" "frågade inte Martin om du tömt bajamajan?" "jo ja asså vår bajamaja" "vilken bajamaja?" "vår hemma" "har ni en bajamaja hemma? Bor inte ni på rackarberget" "jo asså det är en lång historia tar det sen" Det är sjukt hur Martin och jag var helt rubbade på ett helt synkroniserat sätt.? oberoende av varandra och helt utan att nånsin komma överens om något lyckas vi under de närmaste veckorna Collaborera ihop följande historia; förra sommaren när vi var i Hultsfred bar vi med oss en bajamaja ut till parkeringen på skämt. Skämtet gick överstyr och slutade med att vi för att inte banga stal med den hem på taket. Och sedan des har vi haft den hemma i vår lägenhet. Till att börja med som en kul sak men snart hade den börjat användas på fester och så när det vart kö till toan. Problem hade förståss uppstått med att hålla den ren och den luktade så vi hade ett vårdnadsschema över vilken vecka den skulle stå i vems rum och vem som skulle göra rent den. Denna historia lyckades vi hålla igång och hålla trovärdig i som sagt många veckor kanske månader. Vid något tillfälle trodde väll i stort sätt hela personalstyrkan på historien. Robert blev inte övertygad om att det var ett skämt ens när vi sa att det var det. Han gav sig inte förens han inspekterat vår lägenhet och kanske tror han än idag att vi gjort oss av med den innan hans inspektion.


don't believe in the system...

Är så fascinerad av skoldebatten. Vi måste tydligen ha betyg från lägre åldrar och det måste finnas fler betyg. Jaha varför dårå. Asså jag e väll egentligen inte emot betyg från något lägre ålder sexan, sjuan sådär men det intressanta är ju varför.

Dels för att folkpartisterna tydligen inte kan komma på nåt bättre sett att komma på vad deras barn pysslar med i skolan. Hu??? Bor ni väldigt otillgängligt alla folkpartister??? Ja menar kan ni inte av tekniska skäl ringa, skriva eller allra hälst åka ner till skolan och ta reda på det som normalt folk i ord eller lider ni av något mycket ovanligt kommunikationshandikapp som gör allt annat än med siffror eller bokstäver markerade standardiserade nivåer till obegriplig information för er? Nå jag håller ju med om att kommunikationen med hemmet är absolut pivotal. Men jag skulle ju förståss hellre se att barnbidraget bara betalades ut under villkoret att en förälder spenderade en halvdag i skolan per termin med sitt barn lagskydda rätten att ta ledig tör detta på samma sätt som VAB. Detta är ett helt gratis förslag som inte kräver någon som hälst utredning utan bara är att sätta i sjön och skulle blåsa alla betygsliknande omdömen ur vattnet som underrättelseform samt naturligt vis bidra till en avsevärt lugnare skola. Nå detta blev ett litet sidospår.

De andra anledningarna som inte är lika kul att skrika från bergstopparna är att det antas vara en nödvändighet för att kunna förmå kidsen att "plugga" ja osså att det är ett förbannat bekvämt sätt att sortera in ungarna på vidareutbildningar förståss. Jo handen på hjärtat alla ungar; skulle ni plugga om ni inte var tvungna för att få de betyg ni vill ha? Nä det är klart att det skulle ni inte. Så vad gnäller jag över vi har ett system som ju tycks fungera och om v får fler betyg så hamnar fler elever i ett läge där de ar realistiska chanser att höja sitt betyg samt om de får betyget tidigare har vi fler år av betygs piska. Så allt är väll frid och fröjd dårå. Jag är ju för katten lärare och borde ju sälla mig till kören och sjunga ollonet björklund och ödlan Leijonborgs pris. Now way aint I singing?

På höstterminen i trean på gymnasiet skrev jag 1,9 på högskoleprovet utan att anstränga mig det minsta. Inte för att polletten riktigt trilla ner men effekten var den samma. jag sket i betygen. Jag hade visserligen skitigt i betygen vid tidigare tillfällen i mitt liv men mest för å spela ball å få brudar eller ibland för att jag gjort kalkylen att insatsen för att få betyget inte motsvarade betalningen - Jag ansåg mig ha råd med en trea i mitt slutbetyg i nian eftersom intaget till natur var skrämmande lågt. (hahaha jag och här ser vi hur sorteringsargumentet faller som en fura men det skall jag återkomma till snart.) Hur som helst så byggde mitt övervägande helt och hållet på den illusion som alltjämt upprätthålls. I och med mitt högskoleresultat kom jag att se betyg över godkänt som redundanta. Skrev jag mer än godkänt på ett prov så sa jag lite skämtsamt att jag pluggat för mycket. En attityd jag delvis behöll in i mina högskolestudier. Nå det intressanta här är att jag av någon anledning trotsallt pluggade ganska hårt lite här och där även i ämnen och med uppgifter jag inte tyckte var skoj och intressanta och jag gjorde lika bra eller bättre resultat i dess ämnen. Hmmmm. För första gågnen i mitt liv gjorde jag beslut om vad jag skulle lägga min energi på baserade på värkliga faktorer. Jag trodde att jag skulle få nytta av vissa kurser i mina fortsatta studier eller i arbetssituationer jag kunde se mig själv. Jag såg till att lära mig det jag trodde att jag skulle få nytta av.

Betygspluggandet bygger på antagandet att; Jag behöver ett vist betyg; att så är fallet är naturligtvis en helt artificiell situation. Vad är det jag inbillar mig att jag behöver betyget till? Tja för att söka till nästa instans i utbildningsväsendet. Eller för att söka jobb. Nå detta är ju bara sant om utbildaren eller arbetsgivaren baserar sitt urval på betygen. Det är uppenbart för de allra flesta att betygsgrader inte utgör en särskilt bra urvalsgrund. De är på sin höjd bekväma att använda. Men de är ofta direkt kontraproduktiva. I min klass på gymnasiet gick en tjej som skrev 0,2 på högskoleprovet. Det är inte statistiskt försvarbart. En tärning får ett bättre resultat. Hon hade avsevärt bättre betyg än jag och de flesta av mina klasskamrater både när hon började på natur och när hon slutade. Men hon kunde knappt hänga med på en enda naturvetenskaplig eller matematisk lektion på hela gymnasietiden och sinkade allas vår utbildning genom att lärarna var tvungna att sänka nivån och förklara samma sak om och om igen. Uppenbarligen var det ett uselt urvalssystem som släppte in henne på en utbildning hon inte klarade av och dessutom släppte henne rätt igenom den och vidare till nästa. Hur fick hon dessa betyg? Inkompetenta lärare? Ett tillfälligt fel i systemet? Nej inte då, hon hade arbetskapacitet men var inte intresserad av att lära sig något. Varför hon ju heller inget kunde annat än när det var prov. Hon lyckades få VG på D kursen i matte utan att klara av varken matte delen eller statistik delen på högskoleprovet. Hon var inte dum (eller det var hon väll kanske på sitt sätt) hon var ruskigt fel motiverad. Det var ju inte hennes fel att hon blivigt itutad att det viktiga var att få höga betyg inte att kunna något. Allt vi ser runt oss i skolvärlden tenderar till att kunna tolkas så också. Det är helt enkelt sällan någon testar vad du kan. Vi testar vad du lyckats lära dig. Jag försöker skapa mina uppgifter så att även om de kan användas på detta sättet så skall de i alla fall inte vara helt bortkastade för uppgiften i sig är i alla fall ett studietillfälle. Varför jag egentligen inte är för prov (du lär dig inget på ett prov. Så om du inte tänker komma ihåg något efter så är det ju slöseri med tid). Om betyget istället var utformat på det sättet att det helt enkelt talade om vad en elev kan så som ett certifikat. Vist kan man vara olika bra på å köra bil men det är inte så intressant. Det viktigaste är att alla som släpps ut på vägarna är till räkligt bra för att det skall vara säkert i trafiken. Skulle man kanske kunna basera urvalet till utbildningar på andra faktorer. Säg att för att gå natur behöver du en vis uppsättning certifikat och därefter sker urvalet på andra grunder kanske det vore mest rättvist att helt enkelt lotta. Köplats kan också vara en lösning den fungerar ju på lägre instanser.

Jag är själv ett levande bevis på hur otydligt systemet är för urval av arbetskraft. Jag klarar ju av att vara lärare någorlunda utan fullständiga betyg i pedagogik. I det system vi lever i är jag tvungen att ta kvällskurser för att försöka skaffa mig dessa betyg så att jag kan få en tryggad anställning. Upplever jag att jag utvecklas som lärare av mina studier i pedagogik? - inte i närheten av vad jag gör varje dag med mina erfarna kolleger. Förra terminen han jag inte lägga ens hälften så mycket tid på mina studier som jag gjorde förra våren och ändå kändes det som om jag utvecklades med hästsprång - varför? - jo för att jag hade en tydlig motivation och bra förhållanden för lärande - jag viste att jag inte skulle få betyg av mina kolleger! Så om graderande betyg nu inte är en bra urvalsprincip. Vad är en bra urvalsprincip. Igen vad min arbetsgivare behöver veta är vilka faktiska kunskaper jag har. Ett betygssystem som kunde visa detta behöver bara en betygs grad. Jag tycker att vi gott kan ha betyg från sexan för att låta eleverna få känna på systemet och vänja sig vid tanken på att behöva visa sina kunskaper och utvärdera dem inte för att piska dem till arbete. Vi förmår eleverna att arbeta genom att erbjuda en bra miljö för lärande och genom att motivera för dem varför de ar nytta av de kunskaper vi erbjuder. Detta är verkliga inte skapade anledningar och jag tror att liksom för mig efter att jag skrev högskoleprovet skulle det ge minst lika bra resultat och vi skulle slippa skapa ett system av stress och idel jämförande.


Det är vanlig jävla fedagskväll och alla är fulla som as...

OK Fredag och ännu en vecka har susat förbi. Helt otroligt! Vart tog den vägen? Har lurat ut en hel serie småsadistiska undervisningsmetoder till nästa vecka. Skall nog skriva en bok i pedagogik nån gång när jag blir gammal och allt för rynkig för att charma folk med min eeeehm... "intensiva utstrålning" hehehe  (höll på att skriva påfrestande påflugenhet men man skall ju vara snäll när man dömer sig själv för andra lär ju inte vara det). Så att bli en Pedagog kan nog låta tjusigt på äldre dar och i alla fall minst lika påfrestande som att springa runt någon i cirklar å peta pårom varje varv.

Utgången uppskjuten till imorgon. Idag blire vist bara korridorsfest hos brollan å Martin och det suger fan om man inte bor i korridoren. Så det lär väll bli movienight med Lee eller kanske ännu hellre utan Lee. Asså inget ont menat mannen men din filmsmak suger fan... Apocalypto århundradets film!?!?!?! Jajävlar så dumt, nä då har jag ju några IFL galor på datorn vi inte set i stället. Tror inte att det var några lysande evenemang men intressant att följa hure går å Quadros e en lysand kommentator, nästan värt å se bara för han. Worst case scenario så blire jag in my lo(o)nesome å då kan det ju råka bli en hel bunt inlägg här ikväll hehehe. Detta får bli det personliga å så får vi se om jag kan få in en rant, nåt osmakligt och/eller kul och om det riktigt skiter sig nåt filosofiskt och/eller poetiskt. Å gåre fullständigt åt skitan så kanske jag avslutar på morgonkvisten med nåt nostalgiskt. Som ni ser har jag läst igenom mina tidigare dumheter och det är ju såhär det ser ut. Varför läser ni denna smörja egentligen? Eller kanske ännu mer relevant hur i hellvete lyckades ni övertyga mig om att publicera siken deppig smörja och varför ere så kul.

Som avslutning så vill jag bara förneka alla rykten om att jag skulle ha sjungit gullefjun. Dessa rykten är illvilliga, verklighetsfrämmande och har absolut inte spridits ut av mig.


i fablernas värld

OK fick frågan så...

tänk att du är regisör för ett nytt bolibompa inslag. Enkelt snällt hjältemodigt djur räddar livet på litet barn som var anfallet av ett monster. Lassie var sjuk så här har du djurskådisarna som kunde komma med kort varsel... Vem skulle du ge rollen som monster?

image9image8image10image5image6image7

ledsen att behöva säga det men deppbjörnarna e löjligt söta och sjökorna ser ut som gråasnorblobbor i vattnet helt oformliga och utan några egentliga igenkännbara kroppsdelar sorry blobban survival of the cutest - you gotta go.

...å han trodde på bajjamajan

Den store mannen var på ärtorna med John idag. Har inte set han sen nyårsafton. Å då var allt ganska awkward men nu tror jag att han eventuellt har lagt vad det nu var han var så förbannad på mig för åt sidan. Skitkul! Har varit jäkligt trist att han har varit så förbannad på mig, särskilt som jag bara kunnat gissa varför. Alla mina gissningar har varit på saker som ju typ inte e direkt rimliga heller, men då e ju Robert åxå känd som orimlighetsmannen så det e ju i sin ordning. Vore kul om jag e förlåten för vad jag nu gjort så att man kan hänga med DSM som förr. Robert är stormästare av improviserat vetande, faktum är att även om jag inte kan säga att han lärt mig allt jag kan så är det minst sagt stimulerande att hänga med någon som får mig att verka tystlåten och obildad. Fick idag reda på att inte bara är pandan en deppig nalle, den lever på det sunkigaste gräset åxå; bambu. Bambun har ett mycket litet antal genetiska strängar (dvs det är en sjujävla inavel) och bambun funkar så att den växer och sedan blommar den och dör. Nar den blommar är genetiskt kodat, så varje gång en sträng blommar så dör en mycket stor andel av all bambu. Detta är en av anledningarna till att pandan är utrotningshotat. I mitten på 1900-talet råkade flera strängar bambu blomma samma sommar och en mycket stor andel av all bambu i Kina vissnade sedermera; voila - pandan blev utrotningshotad men om sanningen skall fram var det ju egentligen aldrig någon fara ehuru -här kommer en sann DSM förklaring - Darwins survival of the fittest har ju sedan människan gick in i informationsåldern byts ut mot survival of the cutest. Varför pandan är safe och sjökon dömd att dö ut med det hundratalet småkryp som utrotas i godan ro varje år utan att någon tycks bry sig.

teenage kicks

Ok jag fortsätter spinna på Zandras senaste blogginlägg.

 

Jag hade inte ens tänkt tanken att jag var vuxen innan jag fick jobb som lärare. Även då tog det ett tag innan jag kände mig trygg nog i den gigantiska vuxenkostymen att våga mig in i det magiska och jätteruskiga lärarrummet. (Ja det fans ett sånt på förra skolan jag jobba på även om det inte var mycket att hänga i granen.) Satt faktiskt de första dagarna ute i korridoren (japp sån hade vi åxå) på mina raster. Kändes mer vant liksom. Nu kan jag ibland slänga mig med utryck som vi vuxna och så vidare och i någon mening ju syfta på mig själv som vuxen. Skulle dock inte säga att jag associerar mig själv eller någon av mina vänner med begreppet vuxen. På anställningsintervjun till mitt första lärarjobb frågade efter ett tag den garvade och skarpsynte rektorn: och när tror du att du skall bli vuxen? Jag svarade utan att blinka jag tror att det blir vid 30, det var förståss på skämt både från henne och mig men som alltid fans det mer än bara ett korn av sanning bakom. Jag var ju allt annat än vuxen då och jag hade någon vag bild av att vuxna de blir man typ vid 30. När jag tänker påre så har ju tidpunkten för denna magiska förvandling hela tiden flyttats fram. När jag var barn så var ju 18 nån magisk gräns liksom då man ju skulle bli vuxen. Sen när jag blev tonåring gick det sakta upp för en att nä det var nog snarare 20. Mot slutet av Gymnasiet stod det klart att 20åringar var fan inte så vuxna men vid 25 måste ju nåt magiskt inträffa, kvarts sekel å allt. Har som sagt gått och tänkt att 30 åringar e skapligt vuxna ett tag nu men insåg för ett tag sen att den där elusiva förvandlingen kommer nog låta vänta på sig ett tag till. Ve och fasa - tänk om de e så att jag aldrig blir vuxen... eller har jag redan blivit smygvuxen... nääää hehehe inte särskilt. Skämt å sido jag börjar tro att vuxen inte är något man är utan något man gör. Jag gör en massa vuxna beslut varje dag. Det är ett sånt där beslut som är ansvarsfullt och fattat med ett vidare perspektiv än mitt eget. Sen kan jag åka hem sitta nere på café wijkman eller hugos med polarna å inte ha högre horisont än mina egna behov och tankar resten av dagen. För jag, jag e tydligen peterpan ja ja så länge jag inte förknippas med Uppsalas legendariska skamfläck peterpunk.

 

Hohoo ja ja så kom jag på nåt både kul och osmakligt. Förr i värden brukade vi fira pingst ganska vilt eftersom vi helt enkelt tyckte att det var en utmobbad helg. Anders (asså sångarn i harkkorauta inte skolchefen hehehe) och jag tänkte klä ut oss till påskharens mindre kända kusiner pingstpastorharen och knarkharen som skriker i tungor och delar ut aidskanyler till alla barnen. Vi kom som tur var aldrig ner på stan.. ja åsså hade vi ju inga kanyler heller förstås.


Ordets makt

Zandra bloggade om man var tvungen att ha ett vuxet språk när man var vuxen. Skitintressant ämne så jag hakar på.

Språk e en knepig pryl. Det är så lätt att få för sig att språk i stortsätt är en samling ord och en samling intrikata regler för hur de skall kombineras. Om det ändå vore så lätt så skulle nog folk inte missförstå varandra särskilt ofta. Det tenderar ju dock vara att vad jag säger är minst sagt sekundärt till hur jag säger det. Eller om vi skall krångla till det lite - hur mottagaren av kommunikationen avkodar hela kommunikationsprocessen. För att förstå det är det ju enklast att titta på sig själv. Till att börja med så betyder inte samma ord ens om de uttalas på samma sätt och med samma kroppsspråk i samma situation samma sak. Det beror ju helt på vem som säger dom och vad jag har för syn på och relation till denna person. Processen att överföra dessa tankar till er läsare påverkas av allt från den första biten information ni nånsin fick om mig och givetvis också era egna erfarenheter. Detta är definitivt en av de mest spännande aspekterna på mitt yrke och helt klart en tydlig berörings punkt med mitt scen liv. Om jag aktivt påverkar hur bilden av mig skapas hos min tilltänkta publik kan jag ge publiken de rätta redskapen för att förstå det jag vill säga.

Detta var en hel del kommunikationsteori som enkelt kan sammanfattas med att en av de lärdomar jag tar med mig till mitt läraryrke från min erfarenhet från underhållningsindustrin är att hur jag uppfattas som person är viktigt för hur jag skall kunna förklara något. Jag är mycket noga med hur jag klär mig, friserar mig och för mig (kroppsspråk även när jag bara går omkring) Om jag inte ger en ärlig och tydlig bild av vem jag är så får jag inte förtroende för det jag säger. Om jag skulle klä mig som jag tror att en lärare "borde" klä sig, talade som jag trodde att en lärare "borde" tala eller rörde mig som en lärare "borde" röra sig skulle antagligen eleverna snart se att jag inte var ärlig med vem jag var och hur skulle de då kunna ha förtroende för de kunskaper jag försöker lära ut.

Samtidigt är det naturligt vis viktigt att inom den breda ram för vad som är mitt sanna jag försöka fokusera på de egenskaper som underlättar en fungerande elev handledare relation. EA Karlfedt som var betydligt smartare än jag sa i Fridolins visor "...och han talar med bönder på böndernas sätt men med lärde män på latin..." Inom ramen för vad som är en ärlig och öppen dialog kan jag ju välja mitt språk efter situationen och det inbegriper hur jag klär och för mig. De skämt jag drar med polarna vid pokerbordet passar sig sällan i andra sammanhang. Och även om det ä skönt att dra omkring i träningsoverallsbyxor här hemma skulle jag inte ha det på mig till jobbet för det är helt enkelt inget jag skulle ha på mig. Jag använder andra gester och ett annat språk när jag föreläser för niorna än när jag har PH med många av mina sexor. Språket är till för att förflytta tankar, idéer och åsikter. Jag vopre ju dum om jag inte använde hela det språk jag behärskar för att på bästa sätt göra det då.

Toookseriös blogg idag så nu måste jag avsluta med några smaklösa skämt tror jag...
Hmmmm kommer inte på nåt kul så jag går för bara smaklös: blodbajs.

Bonobono

image4

Kanske världens snyggaste apa..!?

they hate me yeah yeah yeah...

japp. jag tror att niorna hatar mig för alla andra lärare får kaffe på sina föräldramöten men inte jag buhhhuuuu och jag som veeeeeeeeeerkligen behövde kaffe å kaka i dag. kom inte hem förrens typ vid 9otiden. å inge kaka... :¨( åsså måste jag upp vid 5 imorgon. det är ju fan ingen ekvation som går ihop.

Ja de e bra
bara slå
ge mig spö
de e bra
bara slå
jag vill dö dö dö

gamla demosar

Hitta en diskett i demolådan med bilder på N.B.S. (bandet som spelade in den pinsamma demon med the music...) Kolla in Jonte när han försöker se hård ut hahahaha å Storerik ser ju inte klok ut. ere nån som har träffat Erik de senaste åren - let me know. senast jag träffa han måste varit när jag flytta hem från holland asså lätt 6 år sen. Men inte fan såg han ut sådär hahahaha
image2
Jonte i mitten  /|\
                           


image3
Erik med värsta pottan, själv e man ju sig lik bortsätt från håret men där är jag ju mig aldrig särskilt lik

...the music that the moon is playing when the sun is gone

mitt sinne är klart fast jag tror min kropp skulle vilja vila

här inne brinner en glödlampa ett skuggrikt brungult sken

just utanför tätnar mörkrets alt tjockare väv

snart jag gick genom vår trädgård helt ensam i mörkret

men sällskap var inte vad jag sökte

för jag hörde då den musik som månen spelar när solen sover

 

att stå i fönstret på sjunde våningen när för mina fötter staden sig utbreder

där tusentals människor och många av dem är ännu vakna

skapar ett stilla sorl och brus samt flyktiga sken från åter brungula lampor

här hörs ingen musik men så syns ju inte heller månen

men den är ju inte vad jag söker

Ursprungligen en sångtext. Jag skrev nog låten när jag gick på gymnasiet tror jag. Låten kom i alla fall med på en demo som vi spelade in när jag gick i tvåan. Lyssnade just på demon. Tyckte att texten var lite rolig och passade bra nu men ville uppdatera den och skriva den på svenska. så då blev den som ovan. annars en rätt pinsam demo hehehe


Cool runnings

Vinter olympiaden har inte samma underbara flora av sporter man aldrig annars ser på primetime TV som sommarspelen. De sporterna i denna kategori som vinterspelen då bjuder på tenderar till att inte alls ha samma action aura som sommarmotsvarigheterna; inget ont om curling men de e ju inte samma sak som brottning, boxning, judo, taekwondo fäktning och verkligen inte att förglömma actionsporternas actionsporter; hästpolo och fältritt där dör ju både kusarna och ryttarna som flugor, helt magiskt galet men förståss otroligt spännande.

Nå vad göra... det finns ju helt enkelt inga andra actionvintersporter å tala om förutom eventuellt bandy men de e ändå mest målisarna som e balla som frivilligt ställer sig ivägen för en stenhård liten boll som man får klippa till hur hårt man vill och till råga på allt gör detta på skridskor. Heeeelt orimligt beteende men de dör ju inte precis. Fasen de blir ju inte ens skadade så ofta. Nä för bövelen vi vill ha blod!

Nyckeln är att kombinera sporter till nya sporter. Det har funkat förr ... skidskytte. Martin och Kalleballe spånade lite igår (st Patriks day har samma effekt på Martin som sömndeprivation har på mig) under vårat pokerparti finslipade vi planerna och har nu ett lysande program färdigt till Vancouver 2010 som kommer att blåsa sommarspelen i Bejing ur vattnet.

Resonemanget bygger på den glasklara logiken att tjurfäktning om alls en sport lätt skåpar ut alla andra sporter i politiskinkorrekthet, blodighet och allmänt dålig smak - alltså det gjutna materialet för kombination med vintersporter för att skapa de ultimate vinterspelsprogrammet. Vad sägs om:

- Tjurbackhoppningsskytte;. Man bygger två hoppbackar mitt emot varandra, spänner skidor på rodeo tjurar och hoppar två tävlande sittandes på dessa tjurar emotvaranandra och försöker i luften skuta varandras tjurar - det gäller att hålla sig kvar på den vilda rodeotjuren, försöka pricka motståndarens tjur samtidigt som man undviker att få sin egen tjur ihjälskjuten  och dessutom kan man ju göra tricks i luften för ytterligare poäng. Här kan Bofors eventuellt vilja gå in som huvudsponsor, vi är öppna för produktplacering när det gäller vapen, Carl-Gustaf bazookas har väll tappat en hel del marknadsandelar på sistånne. Vi har övervägt att man kanske skall ha lansar men vi tror att marknaden för Tornespelsprodukter är svagare än vapenindustrin rent generellt.

- Laglängdskidåkning ala Pamplona; fyra skidåkare i varje lag med sammanlagt 5 skidor. Lagen startar i en masstart alá vasaloppet 10 minuter efter start släpper vi iväg 1000 tjurar efter skidåkarna. Eventuellt blir det roligare om tjurarna måste stå på 1001 skidor men det måste nog fälttestas några gånger för att avgöras säkert.

Exempel på tjurfria sporter skulle kunna vara:
- Fullkontaktskonståkning; Alla konståkarna är på isen samtidigt och det är naturligt vis tilåtet (och uppmuntras) med tydliga element av kickboxning, kanske lite som capoera on ice. De e klart... även fullkontaktskonståkning skulle säkerligen inte bli sämre av att man hade ett 10-tal vilda tjurar på isen också.

- Vi spånade också på tjursuplierade bobvarianter men vi fick ingen större klarhet i om tjurarna skulle sitta i bobbarna eller ej och i så fall var skulle de mänskliga tävlande vara?

...nä nu får det fan vara nog med dumheter återkommer när jag har försökt sova i några timmar.


Walking all over you

HAHAHAHA Lämna bordet som vanligt med ett skapligt tillskott i kassan och både brollan å Kalleballe i full tilt muahhahaha. Fatta ere jävla pyjamas lirare era ynkliga nätpokerfasoner funkar inte i verkligheten mot spelar som känner er. Tiltade brollan me å snacka handen så att han i ren frustration själv paniksnacka sin hand hahahaha spiken i kistan var å visa att han ju hade typ rätt read innan han dumpa sina kort och att jag enligt deras nätstrategier naturligtvis hade spelat "Helt GAAAALET" hahahaha men hmmmm om ni nu e så bra hur kommer det sig då att jag inte har förlorat en krona till nån av er på flera år??? Jag tar ju alltid era pengar! Ja ja.

 

...and over to something completely different...


Det blir nog inte många timmar slutna ögon inatt heller. Har haft en skapligt sugig sömncykel senaste tiden. Inte direkt som på uplandstiden (ja uplands stavas av någon outgrundlig anledning med ett p) eller gymnasiet men man skall ju inte jämföra med helvetet. De e klart jag vet ju att jag funkar rätt bra och kan göra mitt jobb utan att sova så mycket. Ett skräckexempel; Första uplandsfestivalen; över 50 band på tre scener i två dagar, torsdag och fredag. Kom själv hem måndag förmiddag efter att ha varit på Leedsfestivalen i Leeds (*duh*) och därmed sovit så mycket som man gör på en festivalcampig sedan torsdagen. Mer eller mindre direkt när jag kommer hem åker jag på å köra Puben. Stänger 2 på natten och kör efterfest till typ 4. går hem å sover. Upp vid 9 tiden för å rigga festivalområdet innan jag måste ta puben igen. Samma visa både tisdag och onsdag men jag tror att jag kör efterfesterna lite kortare då typ bara en timme eller så. Torsdag morgon upp 7 för att möta upp alla volontärer KL7.30. Sen vare full rulle. Både torsdag och fredag natt åker jag på å vara ansvarig för volontärfesterna så det blir inge sova nån av nätterna dp jag lördag morgon har lovat att vara ansvarig för arrangemanget av en polare till en polares bröllop hela lördagen. Bröllopet slutar inte förens KL2 på natten till söndag. Jag tackar gud för att jag hade tookstabil catering personal på bröllopsfesten så att jag slapp bossa så mycket utan kunde sitta i disken å flumma större delen av festen. Lär ju ha nickat till lite då och då mot glaskrossen men jag mins i ärlighetens namn inte mycket. Tror att vi tittade på Austin Powers 3 på en laptop och jag tror att den sög men jag var kanske inte i mitt bästa filmkritiker tillstånd. Festivalen omsatte över 80.000 med över 500 gäster och 100 talet volontärer om dagen och puben bankade över 70.000 dessa dagar och slutligen bröllopets catering nota plus baren bankade kanske 30.000. Skapligt mycket ansvar på en liten kille som inte fick sova hehehehe. På det så gjorde jag och mitt band Harkkorauta en av våra mest bejublade spelningar på en av scenerna på festivalen med en kö till scenområdet som ringlade ut utanför festivalområdet även efter att spelningen var över.

... får jag välja så sover jag dock hellre. det sliter ju... men ni kan nog räkna med några flummiga inlägg senare i natt.

casino

nu bäre av ner på stan solen skiner å brorsan å polarna har en massa pengar jag skall ta ifråndom hahahahaha jag regerar fan på poker.

keep on rocking in the free world

Hade tänkt gå ner å titta på musikdirekt idag på grand. Musik Direkt!!! På Grand!!! Vad har det blivit av mig egentligen??? Hade garvat om nån föreslagit att vi skulle gå dit för några år sen. ...men sen slog det mig... Jag har fan inte varit på en enda spelning i år!!! Helt otroligt vi är väl in i mars och jag har inte ens varit på ett ynka gig på hela året!!! ...inte konstigt att Musik direkt till och med på grand lät som en helt OK idé. Kanske tur att Lee somnade. HAHAHA japp de e säkert jag ringde han typ vid 5 för å stämma träff. Han var "lite upptagen" (satt säckert å tajja. Så jävla desperat som han har varit sista tiden) så han skulle ringa tillbaka "snart". Jag fixa krubb, käka å titta på southpark, scrubs och simpsons sen sa datorn bling. Då msn-a han å bad om ursäkt: "Jag somna [japp han lär ju ha ofredat sig] pallar inte å göra nåt i dag sorry" jaha så det får väll till å bli dom där nya Hongkong DVDerna som kom förra veckan antar jag. Skit samma det är ett sidospår i detta inlägg. Poängen är att jag suttit å surfat runt för å se vad som händer de närmaste veckorna i UA i spelnings väg. Till att börja med; Vafan!!!! Sceningång ligger nere. Grands hemsida e flashig som bara komunpengar kan göra en hemsida men den hade inte ens nån info om musikdirekt giget!?!?!?! Å vemfan vill hänga på grand i alla fall ...eller deras vegancafé om dom kör det fortfarande var väll rätt trevligt på somrarna. Genomfarten har inte heller styrfart nog att ha uppdatera sin hemsida sedan sommarlovet!!! och huset skall vi inte ens börja med, fan hållerom på med dom renoverade ju förfan i höstas. Just nu e till och med nationssvängen död. Det suger fan när norrlands och V-Dala får stå för de mest vitala live scenerna. Tydligen var boom goes the dynamite på Kalmar ruggit bra förra helgen men då hade jag ju huset fullt med folk!!! Men jag har en känsla av att det mest var bra därför att alla är så jävla utsvultna. Det har varit skit på alla tre rockernationerna i närmare året nu. Inte ens de riktigt vuxna arrangörerna har lyckats hålla igång. Det sisat året har både Agaton dött och dessförinnan bytte ju Felini kostym å la musik åt sidan. Tänk för bara några år sedan vallfärdade folk från Stockholm till huset för att se spelningar där istället för hemma på 44an för att Uppsala scenen var så mycket bättre. Samma band var nästan säkert bättre här än nere i huvudstan. Vad hände med UAHC å junidansen??? Självdog hela stan bara för att vi tog ett steg tillbacka och överlät Staffettpinnen??? Ingen uplandsfestival sen jag hoppa av. Pangmusik har aldrig varit i närheten av vad tvillingarnas stones var. Man får ju hoppas på att det bättre vädret skall dra med sig bättre entusiasm hos idealisterna för jag har fan inte tid. Jag sätter mitt hopp till fet me kärlek, de har aldrig svikit förr, men det räcker ju inte med några enstaka arr det behövs en löpande verksamhet. Kom igen alla kids! de e inge svårt å fixa gigs de e bara å göra. Sitt inte på ere händer! logga ut från WoW!!! Boka nåt band ni gillar å gåpå själva som förband!!!! Jag kommer jag lovar. Tills dess antar jag att musikdirekt länsfinalen får hålla som nästa chans för ett gig... sorgligt


Pandagasque

OK here goes en bunt panda lappar ur lådan merparten e från min Uplandstid förståss; oj höll på att glömma för alla Enköpingsläsare lite fraslista:
Panda e altså uppsala slang för tjejer som sminkar sig i vitt och svart, färgar håret svart eller platina blont har svarta "gotiska" kläder och lyssnar på synt/Depprock och/eller håller på med Vampyrlive. Jag får för mig att ni refererar till detta fennomen som emosar men jag e inte säker på att utrycken är helt synonyma. EMO pop = Modest Mouse, Mercery rev och Placebo. Svartrock/Depprock = Sisters of mercy, Cure, och HIM.

Gasque e studentfester då man äter tre eller fler rätters middag och super kopiöst för att sedan ha dekadent Disco med eller utan liveband

Zwyck e den äldsta och mest ettablerade indipop/Synt/punk/hårdrocksklubben i uppsala och kanske landet som jag var arrangör och resident DJ för i många år i börgan på 2000talet. På Zwyck var det alltid hög pandadensitet.

Uplands nation i uppsala e en student klubb som har ryckte om sig att vara mysko och det är den.

Nu kör vi:


Oskar och den store mannen har kläckt en briljant idé. Självklart måste vi ha en pandagasque. Varje år köper vi in lämpligt antal Pandor och har boende i träden i trädgården lagom till jul så grillar vi dom (de skulle ju ändå inte överleva vintern) Så jävla upplands - både självironiskt och självupptaget på samma gång och dessutom helt ogenomförbart och moraliskt förkastligt. Det är inte så viktigt att på riktigt genomföra, det gäller bara att läcka ryktet i studentkretsar. Så ringer nog nån från Ergo snart å Linnéa får ett helvete å svara på alla frågor. Att jävlas med sina kolleger måste ju ändå vara målet med all verksamhet.

Storemanen vetande - Pandor är värdelösa. Gigantiska djur som liksom evolutionen har lurat. De har tydligen rätt så sent i evolutionssynpunkt bestämt sig för att bambuskott de e grejen. Osis bara att deras matsmältningssystem inte klarar av att tillgodogöra sig mer näring ur bambuskotten än att en jättepanda i stort sätt går jämt upp om de befinner sig i en bambuskog och bara använder energi till att samla och äta föda. Ännu sunkigare framstår dessa deppiga björnar när det visar sig att deras fortplantnings akt är rejält energikrävande. Även för deppbjörnar som har en utvald partner blir sexakten en sådan pers att den endast kan genomföras med flera års intervall och då endast om året har varit riktigt bra bambuskottsår så att sunknallen har lyckats samla ihop lite överskottsenergi. Jävligt otippat att just dessa djur är utrotnings hotade. Och ohhh ja det förklarar också varför det är en så frustrerad stämning på Zwyck jämt hehehehe.

Vaere me uppsala å pandor. Trodde att det var en student sak men det visar sig gå långt ner i åldrarna tre i 7an och ev. så många som fem av totalt endast tjugoen elever i 9an. En av niorna hävdar att hon är häxa. Ja ja borde ju ha vant mig efter alla dessa år [med Zwyck antar jag att jag menade] men det känns bara så ovant att se pandor i dagsljus å så små. Undrar om det är oetiskt att göra reklam för Zwyck till nästa generation så att säga. Borde ju liksom passa på att säkra återväxten. Ere kanske inte det hela denna grej med att vara lärare skall gå ut på. Eller så skall jag göra punkare avrom hela bunte hahahaha my ongoing punkification of the nation has now spread to the youth!!!!

doubletrouble

Idag blire två lostavsnitt, det blev ju inget i fredags så att säga. Förra avsnittet var sådär cheech som hurlies farsa var väll lite ball men annars ett rätt lamt avsnitt. K nu ere ner till tempo å skaffa tillbehör.

Spacelord

Jag har varit inne på detta förut men jag tänkte att jag skulle få det i pränt. Asså miljömärkt... Vafan!!! Det har ju gott troll i detta som alt annat. Till att börja med så ekologiskt odlat my ass!!! Ekojordbruket måste gödsla mer för att hålla samma produktivitet så vattendragen runt blir övergödda å skiterihoppsig. Detta ser ju ut som att det skulle kunna bli ett seriöst inlägg men ni känner ju mej så se hur det spårar ur illa kvikt här; Nästan alla mjölkbönder kör ekologisk mjölk idag så i den vanliga mjölken ere mest ekologisk mjölk åxå. Bortsätt från det djupt omoraliska i att här går jag å tror att jag köper najs miljöfarlig evilmjölk men i själva verket dricker jag hippimjölk från kor som inte ätit någe gift alls å knappt lidigt det minsta. Bortsätt från detta så hur skall växthuseffekten kunna ta nån riktig fart när alla motarbetaren såhär!!!!


Växthuseffekten är den mest utmobbade och förtalade effekten sedan stockholmssyndromet. Inte sjyst. Växthuseffekten har väll inte gjort er nått ont. Tvärt om den försöker bara vara najs å bjuppa på sjyst milda vintrar å bäst av allt en  inom snar framtid obebolig planet!!! Nu ni blire riktigt skruvat. Det är ju så att Miljöpartisterna har ju rätt i både sak och analys men förståss så kommer dom ju till en helt ologisk slutsats. Ja planeten kommer att gå under om vi inte gör något  - och ingen kommer att göra någott om dom inte måste. Den logiska slutsatsen av detta fullt korrekta resonemang är att vi skall bidra till växthuseffekten så mycket vi kan för då blir planeten snarast obebolig å som ett plus bliren varmare och bekvämare medans vi väntar. Ingen kommer å bygga särskilt bra och effektiva rymdfarkoster förens vi måste ut i rymden - skiter vi ner planeten måste vi ut i rymden!!!! Så växthuseffekten e antagligen min bästa chans att få bli rymdpilot å skjuta med laserpistol (ja dom kommer ju liksom på köpet om vi bygger bra rymdfarkoster fattar ni väll.) Och ja detta rimmar mycket väl med min förr förra post om mina framtidsdrömmar - Många av värdens kändaste apor har varit rymdpiloter.

Monkeybusiness

Jag skall bli apa när jag blir stor. En Bonobono förståss. Har funderat på å ställa upp i Robinson för å förverkliga min dröm. Tänk er öppningsscenen när alla hoppar ur båten och springer i det grunda vattnet upp på stranden... men en deltagare fortsätter bara springa in i djungeln å försvinner. Undrar hur många timmar det skulle ta mig att förtränga allt mänskligt tal... två kanske tre... utdrag ur en intervju efter några dagar; " vi börjar bli lite rädda nu. Ingen har sett till den där Viktor eller vad han hette... på nätterna hör vi konstiga ljud... i förgår natt försvann Sören och i morse hitta vi en massa benknotor som om någon hade haft BBQ" Det är klart jag måste ju hitta en flock att gå med i Bonobono är väldigt sociala och helt lössläppta. Komer ju förståss att vara lite konstigt i början men så snart jag har blivit trygg i min självbild som apa så löser sig nog alla behov och lustar.


Det går bra nu

mmhmmm har just spenderat ytterligare nära 2 timmar so skall läggas till den timmen eller så jag stannade kvar extra på jobbet idag och i processen nu offrat en av mina högtalare samt täckt mina fingrar med ett nytt lager skinn av super lim. Alltsammans för å förbereda en labb för 8an som dom kommer typ slarva igenom så fort som möjligt och inte ens försöka fatta nåt av. Hu och nu skulle jag då alltså sätta mig å skriva ihop själva labbmanualen åt dom, men det blev ett litet inlägg först.


I'm walking on sunshine

Jag å Mona fick ombord Chefen på å åkat till Stockholm med nian å se på en riktig föreställning istället för å se nån träig DVD i arenan. Jag måste erkänna att jag blev lite moloken efter att endast 7 elever eller så dök upp på filmen igår å tänkte att balett... vafan inte en käft kommer ju komma fastän det ju e liksom mitt gratis G uppdrag. Men nu blire åka av!!!! Vi går å ser Gulag på Boulevardteatern!!!!! Modern dans och mimföreställning med musik av Isländska electrorockbandetbandet Sigur Ross. Fick just en beskrivning av hela förställningen av min lillkusse (går i nian) å hon hade haft svårt att inte böla på slutet. Skit bra verkar det!!! Fan va mycket roligare de e näre blir som jag vill!!!


Tjocke-Bo räddar dagen

Har varit en skitdagt... Sov inget alls i natt. Låg å pressa till 5 i morse utan att få en blund i ögona. Kunde inte ens komma på nå vettigt å skriva. Va jävligt less på allt idag. Det gick nog ut lite över eleverna... fast jag e inte säker... mins inte så mycket. Tur som fan att jag skrev ner vilka som gjorde vad på seminariet annars hade det blivit durschfall av hela skiten. Sen tror jag att jag skrämde livet ur powerpuffpinglorna men igen ...inte säker för jag var fan inte i skick å dömma svårare fall än inspark å hörna i dag. Nä nu måste citera tjocke-bo å terapeuten Harry lite för å muntra upp er så ni inte gråter efter sicken deppig blogg:
- Tjocke-bo jag har varit din terapeut i fjorton år snart... Jag börgar må dåligt... är det inte dags att du slutar gå i terapi snart?
- Vafan jag tycker att det går jättebra... jag har nästan blivit av med min skånska dialekt...
- Men jag är ingen talpedagog!
- Vafan det är väll skit samma... sluta gråt nu och drick lite sprit...
- Vad är det du håller på med Tjocke-Bo... du kastar väl inte potatis på dagisbarnen genom fönstret?
- Det är bara Bintjepotatis... de är mjuka... ganska mjuka.
- Dagisbarnen är mjukare... fattaru du inte att du kan skada dem!
- Jag kan slå in dem i papper...
- Vilka då ...Dagisbarnen eller potatisarna?
- Jag vet inte... vad tycker du?

too tough to die

Det gäller å hålla magen i form. Den får inte ligga å tro att den skall få sund å nyttig mat hela tiden. Nä stryk ska matsmältningssystemet ha de e min devis. Då håller det sig alert. Igår åt jag tårta till middag. Idag hitta jag en halväten burk räkor i kylen w000h00 räkmacka som ju e både gott å en metafor för hur man ju skulle leva. Tömde snabbt i mig burken medans jag kollade nyheterna. När knaprat i mig sista mackan slog det mig att hummm hur vardet nu med skaldjur å hållbarhet... nä just de dom har ingen va... undrar när jag öppna dendär burken egentligen måste ha vart förra helgen va hmmm å då hade jag nog ändå köpt den i ruttenlådan. *gräva i soporna* ja just de den gick vist ut i februari. Ja ha inte tid å tänka på de ska ju iväg å ta alla mina vänners pengar som varje söndag.

 

Men det är nu här det betalar sig att köra efter devisen att det som inte dödar stärker. Min mage e i topptrim. Värsta avfallskvarnen. Inte så mycket som ett kurr fast de e klart jag tog bara typ 4 spänn av polarna på 5 å en halv timme så nåt var ju uppenbart fel. Jag känner mig i alla fall stärkt i min teori och kommer att fortsätta propagera för dumdristighet å vårdslöshet så väll som utsätta alla elever för maximal fara och smärta i största möjliga utsträckning ...för er egen skull så att säga. Så ni kan bli lika sträva som jag.


Ofrivilligt lidande

Såg just DOA (den amerikanska remaken) Vilken jäääääääääävla smörja. Takeshi Miike kom tillbaka! De ok nu Jag förlåter dig för att 3an (japanska orginalfilmserien) var lika spånnande som å titta på målarfärg torka; Jag satt å nicka till hela filmen på bion när jag var på 3an men den framstår ändå som ett mästerverk nu. Detta var i helt andra divisoner ar ruttenhet. Vad hadde denna illegalt usla rulle ens med Miikes filmer å gjöra?!?!?! Fan e detta ens lagligt? kan jag gjöra en film om blåbär som hänger å ruttnar på sitt ris och säga att det är en remake av terminator?!?!?!?

time time time see what?s become of me as i look around for my possibilities

Hur funkar egentligen tiden? Har köpt en jäkla massa böcker senaste månaden. (Så jävla smart å köpa hyllmeter med böcker månaden innan bokrean startar.) hittade bland annat en låda med Saramago böcker på ett antikvariat å slog förståss till. Sitter nu å parallell läser 3 böcker plus nya galago, 200AD, megazine exed och andra Nikolai Dante albumet I Galago ere ständiga tillbakablickar på barndomen, detta nummer av exed handlar om tidsresor, boken Qin av Cecilia Lindqvist handlar om uråldriga kinesiska instrument och slutligen i Saramagos historien om Lissabons belägring skriver huvudpersonen om historien så att den verkligen ändras. I kommenterar skriver Ida om att jag nog börjar bli gammal som samlar å spar öööh på tårta å mat? så moget av mig det var att med hög självkontroll glufsa i mig tårta till middag så jag fortfarande, nästan 6 timmar senare, mår lika prima som ett soljäst vägkadaver. Hur som haver så när jag satt här å läste å skuttade från lektyr till lektyr, så slog det mig att jag helt enkelt skulle variera min läsning lite ytterligare då jag med bestämdhet viste att det här med tid har jag ju lurat på förr? å som jag anade visade sig en ansenlig bunt klotter i min klotterlåda handla om just hur underlig denna dimension tersig för mig. Jag citerar å sammanfattar om vart annat;

 

Va e klockan? Jag gillar hur visarna vrider sig runt i alltid samma riktning. Det ger mig en illusion av att jag förstår hur tiden går. Den långa visaren rör sig ju långsamt. Precis synligt strävar den sin bana i en fart så osignifikant att jag inte säkert kan avgöra om den är konstant eller fluktuerande. Kanske rör sig den korta inte alls? men jag vet var den skall vara och var den varit vid vissa för och av mig registrerade stunder. Jag kan med ögat avgöra avståndet på den runda tavlan till minnen kommande och sparade. Maskinen Illustrerar i sin kropp lika den självklara och oreflekterade villan av visshet som den osäkra och begrundade förundran inför det jag inget vet om.

 

Tidens gång e som den missbildade avkomman av en åkatraktion på grönan och 10 i 8 kön på essingeleden. Min signature gura e fortfarande rätt ny ju å det känns som igår jag satt å provspelaren i shoppen, men det var flera liv sen jag skrev dom första låtarna jag skrev påren.

 

Undrar varför vi mäter tiden alls. Vi har ju ingen aning om vad det är. Vi tycker oss veta att alldeles nyss såg det annorlunda ut, åså drar vi slutsatser; den blå bilen har åkt ner till slutet av gatan, det hart blivit mörkare eftersom solen håller på å gå ner och alldeles bestämt så har det gått å blivit höst av sommaren som ju var såååå kort. Men hur vet vi allt detta? De e ju inte som att det går å gå tillbaks å titta efter. Bevisen vi har är ju bara lämningar å minnen. Å det e ju inte som att vi aldrig mints fel. Kanske har det varit höst och mörkt hela tiden och kanske var den blå bilen alltid vid slutet av gatan? vad mins jag? Ibland drömmer jag att jag vaknar å går till jobbet och gör dom saker jag planerat att göra å pratar med folk om de saker jag skulle prata merom om. När jag sen vaknar vet jag att jag drömt men det kan var kusligt svårt å minnas vad jag verkligen gjort och vad jag drömt att jag gjort. Det har hänt flera gånger att jag glömt säga saker till folk för att jag inte kommit ihåg om jag drömt att jag sagt det tillrom å inte vågat säga det igen för att inte riskera att framstå som just så skogstokig som jag e.

 

Detta var tre avrom mer underhållande, tänkvärda och vackrare lapparna jag hitta? andra var mer vulgära eller förbannade. Inte så arg idag, mår mest illa ju? en av dessa lappar en nog rätt gammal. Har inte haft linjerat skrivpapper hemma på så länge jag kan minnas?


the mighty Cornholio

Mår illa. Råkade sätta i mig resten av tårtan från igår huuuu. Säker TRE vanliga bitar. Har dessutom hinkat honungsvatten så att rösten skall repa sig till måndag. Nu sitter jag här å e socker torsk som buthead/cornholio i ?do america ska bara dra t-shirten över huvet å begemig ut på TP-hunt. Hmmmm Behöver nog toapapper faktiskt särskilt om jag skulle spy av sockerchocken. Why Oh Why kunde jag inte bara slänga tårtan. Nehää inte ja inte klart jag skulle spara skiten urk.


Happy birthday to me...

Ok trodde det skulle vara lätt även denna gång. Fick liksom för mig att detta var ytterligare ett år då det inte skulle vara så märkvärdigt. Vafan de e ju et jävla primtal.

 

Fick ett sms från farsan på bussen i morse. Tänkte; ja just de de är idag. Hade förstås glömt bort det. Sms najs, lagom nivå. Skikade ett blommogram till mojjan på hennes födelsedag ? hon knycker kanske den iden ?  sjyst med blommor, det blir bra. Interå!. Nån hade läckt till eleverna men det blev hyffsat rimliga proportioner; fick skumma kakor från Nicklas men de va OK om man jämför med förra året när det blev lätt hysteriskt bland de yngre ungarna (över kilot med teckningar). Men skitere sig så skitere sig ju alltid rejält. Tänkte att det blir lagom å dra ihopp nåra polare å tare lugnt, käka å improvisera från där. Ringde ihop det hela när jag cykla hem från bussen. Borde ju ha anat oråd när Martin redan innan hade propsat på ?LOST fredag denna fredag? med en ytterligare omartinsk ?när eru hemma? Blir 6 hos dig bra?? Hur kunde jag inte se fällan. Martin kan ju förfan inte klockan å har så vitt jag vet aldrig bokat en tid till tandläkaren ens.

 

Mina enda ursäkter e att jag aldrig råkat ut för ett suprise party förut och i viss mån antagligen att jag ju inte hade en aning om vilken dag jag fyllde. Det blev som ni ju listat ut inte en lugn kväll med grabbarna. Bästa måttet på dumheterna e nog att Lee hade köpt sallad för 200 pix. ja asså bara salladen, sallad, det gröna för 200 sen var det allt det andra som skal i där ni vet. Åså vare tårta familj bullar vänner en å annan blomma. Har nog aldrig haft så mycket folk i min lilla tvåa. (kanske nån efterfest men de e ju helt annorlunda spelregler) Å definitivt inte så mycket jävla krubb. Behöver nog inte gå å handla igen, nånsin. HAHAHA så fick ja ju melodifestivalen skivan åxå av morsan. ?Den var jag rätt säker på att du inte hade? sa hon eller nåt åt det hållet å garva ironiskt hmmmm. ?tack antar ja? ?Du kan säkert  få nytta avren på jobbet för dina elever verka ju skapligt samlade å normala? hon skulle bara veta.

 

Jaha så mot midnatt börja det hela dö av. Rimligen lite tidigare en jag tänkt men jag hade ju inte tänkt fest här hemma dårå. Det är nu det roliga börjar. Ja e ju rätt anal dårå. Har städat sen Lee å Martin drog hem. Kan ju inte sova med lägenheten i kaos. Men det e allt för lyhört för å dammsuga mitt i natten. Så jag har hand jagat hela lägenheten, våttorkat kånkat ut alla extra stolar burit ut sopor diskat å fejjat. Inte helt friskt. Jag hade kanske kunnat lämna röran i vardagsrummet å så men disken var värre men även den hade under vissa omständigheter kanske kunnat få stå men maten!!!! Ja e ju för holländsk för å kunna slänga ens Lees jävla ruccolasallad hehehe. Nä maten måste ju tas om hand. Å har jag börjat kan jag inte sluta. Nu en timme senare så ere bara nån trave skivor som skall sorteras in (japp alla 2000 e alfabetiserade) skivhögen får stå. Till imorgon. Kanske till och med skall spinna några vax innan de e dags å natta gubben Viktor.


tryggare kan ingen vara

Jag får en känsla av att en hel del elever läser detta. Som jag var inne på ere skitkul med kommentarerna ni ger. Läste själv just lite på Idas blogg (fan va bra du skriver) och upptäckte att det finns som en lång lista med länkar till andra bloggar och då kom jag ihåg att jag kanske lovade att läsa era bloggar eller nåt men? Jag kommer inte ihåg exakt vilka som ville att jag skulle läsa deras bloggar å dessutom stod det mest smeknamn i Idas lista så det käns ganska knepigt. Känns ju som att detta med bloggande kanske är lite känsligt å så å jag e ju eran lärare? Jag har naturligt vis utvecklat en plan:

Om ni skriver en länk under era kommentarer i denna blogg så läser jag er blogg när (om) jag hinner (lovar inget). ohhh just de kanske skall hoppa över länkar som e postade före detta inlägg fall det e nån som länkat av misstag eller så.


...to ride, shoot straight and speak the truth


Skrev just ett kommentarsvar som var långt som ett inlägg hehehe. Så jag känner mig lite tvungen att skriva nåt här för balansens skull liksom. Asså hela denna blogg grej blev ju liksom bara dumpad på mej ju. Fan va fegt å ganga upp på en ensam å helt oförberedd liten lärare så där. Där stod jag o trodde att jag skulle kopiera lite men det var ett bakhåll. Jag föll för det äldsta tricket i boken tror jag ? grupptrycket - allarom balla kidsen bloggar ? jaha åååh men inte kan väll lilla jag ? höhöhöhö klart du ska pysen du vill väll va cool som oss ? jajooo okeyrå? så om inte annat kan ni se gårdagen som lite av en hämnd för att jag nu måste sitta här å knattra framför datorn helt orimligt länge å mycket ? Ja e ju dyslexier för fan - jag kan ju inte skriva.
 
Mona hade dock helt rätt, kommentar grejen med bloggandet e ju det som härskar mest. Det är ju lite kontraintuitivt att någon som inte tycks lyssna så mycket på andra och är förtjust som en femåring på julafton i sin egen röst skulle uppskatta att diskutera saker å då särskilt i skriftlig form då andra liksom får en ärlig chans att komma till tals. Det förhåller sig ju då emellertid så att just så är fallet. Jag kör inte över andra i diskussioner av någon annan anledning än att jag kanske är den mest lättexalterade människan på planeten. Får jag vad jag just då tror e en bra idé (nästa alla mina idéer tror jag e världsklassiga när jag fårrom så således varje gång jag får en idé) så blir jag för upphetsad av tanken på hur glada alla måste bli när denna kanon idé blir känd för massorna att jag helt enkelt glömmer bort att någon annan kanske just då är i stånd att lösa världssvälten. Alldeles innan jag fick idén så kanske jag var helt eld och lågor över vilken fantastisk människa det är som står här och håller på och lösa just världssvälten med sin briljanta plan ? å den personen skulle fan ha diplom ? å det diplomet skulle kunna vara tryckt på snyggt äggskalsvitt paginerat dokumentpapper ? åh åh åh äggskalsvitt skulle vara assjyst på den där sunkiga kritvita väggen ? Hallå alla!!! Vist borde vi måla om här!!!! Åså får Barnen i nog svälta lite till. Så jag har alltid varit en sucker för skriftliga debatter för då får jag veta vad andra tycker å tänker å det e ju alltså något jag e skitintresserad av. E bara för dum för å nånsin fåreda påre om jag pratar merom.

WoHOOOOOOOOOOO

Jag har fått nya modest mouse skivan!!!!!!!!

            mmmmmmmmmmmmmmmm modest mouse nästan som å få va apa för en dag eller... nja... inget slår apa mmmmmmmmmm aaaaaaapaa. måste köpa bananer. tempo stänger snart kutar så hinner...

Skitig, arg å ganska osammanhängande

Helt orimligt!!! Varför bore folk här över huvud taget? Hur varom funtade som vandrade upp hit nån gång i nån urtid? Dom starta nån stans i den tempererade klimatozonen åså börjarom  knata. Varje dag blev det bara sämre å jävligare men inte en enda gång slog det puckona att; ?hej hallå! Kanske skulle vi byta håll å gå tillbaks dit däre va varmt å skönt å någesånär rimliga proportioner mellan dag å natt.? här ereju helt Obeboligt 9 månader om åre. Han ju inte trampa runt en timme ens förens de blev mörkt?

 

män å deras leksaker jo ja så ere ju men ere inte konstigare att tjejer inte ska ha några leksaker, de e ju inte så att ni inte har några de e bara inte ok att låssas omre å hällst skall det vara någott som på nåt sätt faller oss i smaken ? asså så vi tycker ni e snygga eller så vi blir mätta eller belåtna. Mest förnedrande i det hela e att tjejer tror att de väljer detta själva. "De härligt med tjejer som vågar vara tjejiga" vafan e derå? Hur fan tror ni det blev just det som blev tjejig!!! Fan va sjyst det vore om folk kunde va folk å prova på lite av varje å sen flyta med det som verkar sjyst för dom, just då. Jag använde kajal å mascara ett tag å jag pysslar ju en hel del med mitt hår å kläder. Tycker fortfarande de e kul å sy å styla håret men lessna på sminket. Fan så jobbigt å tvätta ur. Helt enkelt inte tillräckligt kul för att va värt mödan. Red å hängde i stallet tillrom sköt hästen jag red på. Hade inte råd å skaffa egen å var väll inte tillräckligt intresserad. Men ärligt tjejer när senast prova ni paintball eller brottning. Hur många biltidningar har ni läst? Hur ska ni veta vad som e eran grej när ni bara provat den lilla del av världen gubbjävlarna en gång i tiden tyckte var ok för flickor? Vist nu får tjejer spela fotboll men varför åker ni inte skateboard? De e ju mycket ballare?

 

Nå jag antar att jag kommer få skit för detta inlägg så get at it försvara er eller sätt igång å gör nåt. Gubbpower kommer å styra världen tills vi stänger av kukströmmen å kör på rättvisemärkt el.


Rika barn leker bäst

Kom hem nyss. Har en ny leksak. Fick lov å köpa en ny cykel igår för min gamla rasade i helgen. Kanske inte så konstigt, även om jag köpte den cykeln när jag sluta köra urban så har jag ju cyklat 10 plus mil i veckan året om påren i några månader kort till tio år. Denna gång hade jag inga illusioner om att jag skulle börga köra snällt och dessutom ett jobb så jag har lite stålar såre blev en as cool racer med urban båge (Fortfarande ingen tävlings cykel som påren gamla goda tiden för jag orkar fan inte mecka så mycket men i alla fall.) nä vafan sitter ja här på knattrar för? De va ju skitkul bara å trycka på lite hem från bussen. Lär ju ut å bryta mot lite lagar innan det blir mörkt.

Tut å kör snut som dör?


smart eller såva

nån ond fe måtte ha lagt en förbannelse på mig när jag föddes för jag måste välja; sova eller tänka kan inte göra båda. alla idéer kommer på natten alltid. sen jag var in liten skit. nu har jag tänkt på att...

...varför skiter folk inte bara på sig om det nu är så jävla viktigt att allt ska vara snabbt, bekvämt å skönt - DET STINKER FAN!

cykelhjälmar e fan för veklingar. barn SKALL bryta benen DET ÄR FAN BRA FÖRROM Inte konstigt att alla kids hellre lever simulerade jävla liv i as bisarra å rubbade fantasivärldar. snart kommer varenda kotte ha hjälm i lekparken för gud förbjude att nån unge måste gråta. när vi var små hoppa vi ut genom fönstret på övervåningen för å se om de gjorde ont. det gjorde det. lite i alla fall men de var ball. brorsan filma till sig ett par kryckor som han hoppa höjd me när ingen vuxen såg.

om man hoppar me huvudet först så ser man i alla fal varför det tog stopp.

I morn ska jag skrämma all kids till liv med å behöva göra nått muhahahaha fan va kul det skall bli. undrar om jag kommer vara i koma hela dagen som vanligt å inget minnas... 

sömndeprivation rockar


såver aldrig sött

Kom and då jävla moderater; vi är som som komandosoldater; sluta alldrig slåSS för det vi tror på; det beror på; att man kan se igenom eran skit som vore det EN;Liter renaste vattEN;Litar aldrig på maktEN; Lev Medvetet;Lyssna på många;troDigsjälv

Jaha...

Har man lovat så har man väll... ser lite skit ut just nu men jag lurar nog ut hur man programerar om denna sida med lite snyggare saker tids nog. Var tokless på å lura ut va jag ska försöka lura i er alla i morgon i alla fall så skönt me en paus från jobbandet. Nu blire till å skaka ihoprom sista minuterna undervisning till imorn å sen tar jag nog en lur för natten.

               Lurigt

RSS 2.0