Äntligen hemma

Man vill ju inte tro att ens egen mor är en idiot men iblandundrar man. Under helgen har jag fått genomlida ett ?det okända? -maraton som tydligen var ?dokumentär? enligt henne. Hmmmm lite skakig verklighetsuppfattning där. Sen tog hon med mig till nåt tantrisktcenter där jag skulle få nån kur mot min psoriasis. Utanför hade dom en skylt där de gjorde reklam för en kur där de droppar varm olja i pannan så att dropparna rinner ner mot det ?tredje ögat?!!! Jaha det låter ju lovande. Tanten som skulle ?behandla? mig hade räknat ut att jag skulle prova floating och några av hennes ?naturliga? salvor. Hur floating skulle hjälpa mot psoriasis ville jag inte fråga för ehhh det skulle ju kanske kunna vara skönt och avslappnande så varför klaga. Nu var det mer obekvämt än avslappnande så jag klagar men i alla fall. Salvorna gjorde ingen som helst skillnad på de dagarna jag provade dem. När jag var å lämnade tillbaks dem så gnällde hon.

<!--[if !supportLists]-->- <!--[endif]-->Du måste ge dem lite längre tid så kommer dom att fungera.
<!--[if !supportLists]-->- <!--[endif]-->Ja men om jag använder kortisonsalvor så går mina utslag bort på två tre insmörjningar.
<!--[if !supportLists]--><!--[endif]-->- Oj nej men du skall inte använda kortison det är inte bra. Det är mycket bättre med mina salvor. I dem är det bara naturliga ingredienser som bivax och kaktusoljor.

Hmmmm. Här finns det flera saker att ifrågasätta. Hur definierar alla dessa knäppskallar ordet naturligt? Var fan tror dom att kortison kommer ifrån? Rymden? Hur naturligt är det egentligen att smörja in sig med bivax?!?!?! Eller för den delen kaktusoljor? Jag har aldrig sett några apor göra. Både bin och kaktusar sticks för fan jag skulle vilja säga att det är jävligt onaturligt att använda dessa ingredienser men vad vet jag. Den tantriska medicinen hävdar att den härstammar från medeltidens Indien. Hmmm medeltiden ey? denna medicinska glansperiod och Indien ett land där lepra och pest fortfarande är stora problem.


Hollidayblogging

Sitter i obygden på en slö uppkopling... tja jag har ju lämnat in min egen dator så hade jag varit hemma hade jag ju inte kunnat blogga eller nåt annat med min cityspeed i alla fall så denna uråldriga snigelfart är ju ändå bättre dårå.

Julen har hittils gått ganska smärtfritt. Morsan och jag har inte skrikigt på riktigt på varandra en enda gång - det hettade till lite när vi skulle fixa till julbordet men ingen kritisk massa uppnådes så allt och alla (inklusive julefriden) är intakt. Nytt bonussyskon igen. Häftig liten tjej som morsan hämtade ner några dagar innan jul. Det verkar inte lika komplicerat som det brukar men vem vet... det hinner kanska krångla till sig.

Alieu (andra lillbrorsan) e hemma över jul också så det är ju kul. Har inte sett han sen han flytta till London. Lillskitan ligger fortfarande och sover hmmmm. Vi gick å la oss samtidigt så något är deffinitivt rubbat i hans sömncykel. Alieu tror att det är någon farlig sjukdom. Jag tror att jag måste slå han med soffkuddar. vänta...

...Japp soffkuddar var hyffsat effektivt. Han grymtade och rörde på sig så han är i alla fall inte död. Jag hyshade honnom;
-Hysshhhh såja såja *thudd* *thudd* såja såja *thudd* *thudd* Det är helt OK det är bra nu *thud* såja hyssshhh hysshh.

...Japp och nu när jag skriver ner detta så kom han här fullt påklädd. Inga medeciner är lika effektiva som mina kuddremedier.

Julgodisoverload: Jag truckade i mig fluff nu på morgonen. hade först fluff på lite olika bröd - all good utom vörtbrödet som inte var riktigt fluffkompatibelt. Pepparkakor och digestive var highly fluffkompatibla men lussebullar är godare utan fluff. Skall försöka undvika godisskålen i alla fall till middagen men jag känner mig lite viljesvag så det kanske går åt hellvete.

back in black

ok har fortfarande en långdragen battel med ett nasty jävla datavirus som om jag inte passar mig tydligen kan kapa hela datorn. internetbank å allt. men en snabb uppdatering vågar jag mig på nu när jag är ute å hämtar mer virusdeffar. Mellan fillraderandet har jag skrivigt världens tyngsta sludgecoreriff och rättat det sista inlupparna (det sista? NEJ EN LITEN BY MED GALNA ELLEVER MED NÅGON FORM AV TROLLDRYCK SOM GJÖR DEM MAGISKT LATA HÅLLER FORTFARANDE UT ORÄTTADE.) synd att jag inte spelar i nåt sludge band, kanske skall skänka riffet till alex å hans band men nja jag vet inte. hur som haver jag lever i alla fall det är bara datorn som är farligt nära död. uppdaterar igen när jag har kurerat lite till. Fasen det lackar mot jul jue, hu å ve! vad skall det behöva bli jul varenda jävla år för. kunde det inte bara ett år skippa direkt till nyår, bara för min skull. men icke...

youre a wimp and I hate youre fucking pampered lifestyle

ICA, man - dom e fan hjältar, Jag vill stå på barrikaderna med dom fyra ICA-butikscheferna o skrika till alla jävla idioter: Ät vår skit era jävla mammaspojkar!!! Skandalkåta mediehoror som inte tänker en sekund om dagen utan bara hugger som pirayor vid första lukten av blod i vattnet, å ännu värre brorduktig politiska tjänstemän som e bittra för de inte har talang nog att ens ta sig in i riksdagen (en institution ledd i 10 år av en fullkomligt outbildad idiot från K-holm). Det är såna vi skall hänga från lycktstolparna nu när revolutionen kommer jag å ICA Haninges charkföreståndare. Hur fan kommer det sig att ingen, inte en!!! Ser detta för vad det är!!!!


Hur många har blivigt matförgiftade av detta kött? Jag har inte hört om en enda. Så vad är det folk är förbannade över? Att kött som är nyttigt och hälsosamt har sålts i stället för att kastas?!?!?! Bara i jävla Sverige säger jag. Helt otroligt. Hur många hjärndöda idioter finns det inte där ute som häller ut mjölken dagen efter att den "gått ut" utan att ens lukta på den. Det är ju ett jävla hån att vi i detta landet kastar tonvis med kött som det inte är något fel på utan att ens låta kunderna själva få avgöra om de tycker att köttet ser ok ut. Det heter bästföredatum, i sig en inte helt korrekt term då det inte är något som säger att varan inte peakar i smak och nyttighet en kvart efter midnatt dagen efter att den "gått över" men framför allt så är termen tydlig nog på punkten att det är inte så att alla varor magiskt blir giftiga vid midnatt då datumet slår om. Ändå får man inte sälja en vara som är mer än en dag över datumet!!!! Herregud!!! Hållbarhetsgränserna är tilltagna så att det inte skall finnas någon risk alls att något skall ha gått fel inom dem - vad tror ni då oddsen är att säj en vara med ett halvårs hållbarhet skulle vara annat än prima 3 dagar efter datumet? Det är en avvikelse på 0.015 av hållbarhetstiden. Jag tror inte att det går att ens göra en statistiskt osäker utsaga om det.


Men allt detta är fortfarande bara kidstuff när det gäller min anledning att vilja ställa mig på barrikaderna. Hur många svenskar blir magsjuka om de är utomlands över en vecka? Jag menar riktig utomlands inte på vings jävla svenskhotell i svenskbyn på nån grekisk/spansk/thailändsk jävla semesterort. Jag snackar om att dröslen av svenskar klarar inte av att vara en vecka i ett annat europeiskt land utan att få räserbajs och köper flaskvatten i söder om Danmark - eller vafan kanske till och med i Danmark. Hur kommer det sig att alla tycks vara övertygade om att det är hela jävla resten av världen som är smutsig och ohygienisk och ingen som ser att svenskarna är som ena jävla skitungar hållna i sina kuvöser av en paranoid och fixerad överbeskyddande socialstyrelse med sina kohorter av miljökontor. Vi lever i ett land där det inte längre är tillåtet att barnen gör kokosbollar på hemkunskapen eftersom att det är för ohygieniskt att baka utan att grädda!!!!


OK telefonen ringde. Det var en marknadsundersökning som var väldigt illa kamouflerad damage assessment från just ICA. Jag hejjadepå dem och ställde upp på alla frågorna fast jag ju brukar be alla såna to piss off. Slutar här för nu skall jag ut å demonstrera eller nått. skrika slagord från balkongen om jag hade en allra minst!


Dead in the HEAD

Ganska slut i huvudet idag. Har inte vart utanför dörren utom en kort tripp till affären i morse för å fixa frukost. Dom hade drakfrukt för 22 spänn styck - inte så lite giftigt. Killen i affären tyckte att det var extrapris och sa att de normalt kostar upp mot 40 skinande. Jag fattar inte varför de är så dyra. Den är ju inte större än en apelsin, ni vet en riktig apelsin - inte de där andra puttefnaskcitrusarna som är lättskalade å så. Å den smakar ju typ som en kiwi så hur i helvete är det ekonomiskt försvarbart att köpa drakfrukt för 22 spänn styck.


Tillbaks till slutandet i huvudet - har somnat ifrån samanlagt 3 olika medier idag - Film, rättning och musik, mitt under dagen. Det är inte heller som om jag direkt sovigt illa eller hade nån särskilt jobbig eller för den delen märkvärdigt sen dag i går. Måste vara mörkret och slutet på terminen som spökar med mig.


Ja just de, sen kan jag typ inte använda Internet för jag har åkt på ett riktigt nasty virus på datorn så jag måste försöka vara frånkopplad så mycket som möjligt tills jag fått det i check. Har setat och jagat det runt alla mina tre hårddiskar i snart en vecka, men fanstyget e lurigt och kopierar sig hela tiden till nya lömska ställen. Tar dock risken å surfar några minuter å passar på å lägger upp detta nu. Får se om jag får död på fanskapet till i morgon eller om jag sommar ifrån min virusjakt också...


bookends theme

Måste verkligen köpa en ny bokhylla. Har nu dubbla rader och böcker som ligger ovanpå de andra på alla hyllor, rent kaos säger ja er, å sånt kan vi ju inte tillåta. Särskilt inte nu när det lackar mot ja ni vet å då kommer man ju komma hem med en till två packlårar med nya böcker - det blir lätt så när ens morsa har doktorerat i litteratur och ens morbror är förläggare. Kul å vara familjemedlemmen som har dyslexi. Lyssnar mycket ljudböcker på bussen på mornarna men nu har vi ju kommit in i den mörka perioden. Har varit så trött denna vecka att jag två gånger somnat ifrån fastän jag nu lyssnar på en bok inläst av den spottande, fräsande, viskande, skrikande übergalningen Ernst-Hugo. När jag var liten var TV inte lika actionbetonat som nu. Ett barnprogram som gick och var så vitt jag förstår poppis var bokstunden (eller nåt liknande) då satt nån å läste en bok rätt upp och ner. T.ex. satt Astrid själv å läste Emil tror jag. Vad jag är helt säker på var i alla fall att Ernst-Hugo läste Kale och chokladfabriken å det var helt sjukt ruskigt. Jag hade svåra mardrömmar å så. Lätt en rival till Westerberg i traumatiska barndomsminnen ...eller tja jag var ju lite äldre och uppskattade ju det kusliga lite mer - utom just när det var läggdags dårå. Undrar om någon nånsin kommer fylla Ernst-Hugos skor liksom... sånna talanger är ju liksom inte en på miljonen åsså skall man lyckas också... nä det kan nog dröja.


pace in youre face

Mja ost på majskolvar var väll varken bu eller bä, however att bre philadelfia på ostskivor och rulla ihop till ostostrullar muhahahahaha jag skulle ju ha blivigt galen vetenskapsman whats next for me? Återuppväcka de döda med radioaktivitet eller kanske eiyhh dooooooomsdaydevice!!!


Nå få se nu var var jag, löften, gnäll, krubb... Ja just de.


Ett ord mina vänner gråtätrunka. Jag vill ha in tjock där nånstans men får inte riktigt till det tjockgråtätrunka - gråtättjockisrunka ...nä det vill sig inte riktigt. Nästan allt är ju roligare om det är tjockisar som göre - kanske är det redundant. Det är ju på sätt och vis underförstått. Gråtäta:

- buhu jag e så tjock å äcklig buhu men bara ett chipps till glufs glufs buhu buhu (ganska tragiskt i sig självt).

Gråtrunka:  

- Buhu buhu jag e så smutsig gnida gnida buhu buhu men jag kan inte låta bli gnida gnida buhu buhu. (också ganska tragiskt)

Konceptet ätsex introducerades av George Costanza och förefaller ju briljant men ger givetvis vid hand att det måste finnas en oändligt mycket mer patetisk lillebror här; ätrunka.

Enligt mina beräkningar kan gråtätrunka (med eller utan ordet tjock inkorvat någonstans) vara det roligaste någon nånsin i hela universum tänkt ut. Beräkningen följer de som alltid helt vattentäta resonemangskedjorna "andras misär - min humor" och "gott pluss gott lika med jättegott".


Alla PKpoliser kan vänligen lämna sina klagomål i tre kopior skriftligen till min krämkran.


keep up the pace 1

För å visa hur dedikerad jag är så skall jag försöka hålla frekvensen nu här. Först till mina löften; motsols, köttfärslimpa. Vidare upplever jag att det är viktigt att få gnälla lite; Varför har vi världens sugigaste innebandytid? Inte nog med att det är mellan tio och elva på kvällen i jävla allianshallen (över en mil bort härifrån). Med dusch och transport e jag sällan hemma före midnatt å då skall man ju försöka varva ner lite så man kan sova. Nä det räcker vist inte utan det måste vara på skitonsdagar också när ag e helt jävla slut och oftast invalid efter tisdagens sparringpass på brottningen.


Ok färdiggnällt. Nu blire triviala betraktelser ...eller snarare snart för först skall jag ta en liten mat paus hmmmm undrar om det är sjyst med ost på majskolvar?


getting back on track

Inspirerad av en av de två (e.v 3) kommenterande läsarnas "subtila" kritik av hur denna blogg förvandlats till en recensionshörna lately, läste jag just igenom några gamla bloggar. Kom till den omskakande slutsatsen att jag var roligare förr. Det var inte bättre förr, det vet vi alla, utan det var kort och gott så att jag var bättre förr. Nå förr e i detta fallet mindre avlägset än ett år så jag har gått hopp om att kunna revitalisera gubbjävelns blogg. Steg ett, analys; check - det förefaller som att det är av yttersta vikt att inte sikta på kvalitet i bloggandet. All form av egenkontroll av texterna är av ondo - ja med undantag för att man ju förståss måste kunna svara på den ständiga frågan "var e moralen?". Det och frekvens tycks vara receptet, fast mest det där med va-skit-som-hälst-flyger. Så lets do the hambo and the pola damn it. Asså jag tänker ju inte mode blogga eller så ...eller vafan...

Alla vet ju att jag är petigare med kläder än en fjortis som just fått sitt första barnbidrag så varför inte:


I morse stod jag och tittade på min skohylla och valde vilka skor jag skulle ta... kanske mina Adidas allstar från 05 med ett skönt ventileringshål framme vid höger lilltå där sömmen spruckit hela vägen bak till tåfästet ...eller varför inte mina converse från 99 som av diverse grus som slunkit ner i dojjan över årens lopp, fått djupa gropar invändigt i sulan så att de nöter ner ett par strumpor till garn på en dag ...eller varför inte mina super-najsa Etnies interlace från 95 där gummit i sulan spruckit så att hela hälen kan titta ut. Dom är antagligen de skönaste skorna i världen så länge det är torrt och inte för grusigt ...humm sandade våta vägar så långt ögat når ...men varför inte mina Docks USarmy edition från 92 - japp jag har skor som jag fortfarande kan ha sen jag var fjortis - man e väll en tung nostalgiker; de var med mig på min första festival så de får antagligen följa mig i graven. Nu mer har sidelinat dem när det är festivaldags eftersom de sedan leran på Roskilde 97 är direkt farliga. Stålhättorna är lösa och oftare än inte hamnar de bak i kängan och hotar klippa av tårna; illa med skons egen tryckkraft när man är ute och går - lämlestande med en hel persons tyngd uppepå i en moshpit - så inga festivaler mer för dem. Det naturliga valet föll på mina sprojlans Etnies arlo som jag drista mig att köpa för några veckor sedan då det började bli blött å jävligt ute eftersom alstarsen helt enkelt didnt cut it any longer.


Hahahah där fick ni läsarjävlar. I morgon skall jag berätta om jag pillar naveln med eller motsols samt ingående beskriva konsistensen på mitt morgonexkrement. It'll be fun fun fun. Solong suckers... (seriöst altså i'll do what it takes to get back in form här blir ju fan sömnig av att läsa mina egna inlägg den senaste tiden och jag är ju förmodligen mitt eget största fan)


Rapport del 3

Jaha tiden rann iväg å redan ere helg. Blev inge bloggande under veckan då det var en ganska fullspäckad vecka med en våldsam massa träning och arbete. Nå fortsätter mitt filmrecenserande i stället för å gnälla över mitt livs tyngsta sparringrunda eller invalido-vänsterarmen det fick till följd eller ens rutten innebandytiden vi har.


King of California

Michael Douglas i sitt livs roll och Evan Rachel Wood som har huvudrollen är ännu bättre än hon var i thirteen. Är normalt sett inget jättefan av Douglas men här briljerar han! Jag hade inga större förväntningar på denna rulle. Den visades på en bra tid och synopsisen lät skoj vilket räckte för att jag skulle ge den en chans. Visade sig vara ett rent mästerverk! Miranda är snart 17 och bor själv i sin pappa, Charlies hus medan han sitter på hispan. När Charlie blir utskriven en dag utan att för den skull ha blivit det minsta mindre kocko vänds Mirandas liv upp och ner igen då hon försöker ta hand om honom. Charlies världsuppfattning är minst sagt skruvad och med honom i huset är det omöjligt att inte dras med ner i hans vansinniga värld där nakna kineser flyter i land på stränderna och spanska guldskatter finns begravda i marken. Ett underbart replikskifte i filmen då Miranda får spel på Charlie:


?-         You never take any thing serious. You just think the world is here to amuse you.

?-         ...well ...yeah! ...look at the world! (yxtokigt leende)


Det är då svart att inte undra om inte möjligen det är Charlie som är frisk och världen som är sjuk. Vilken värld vill du helst leva i? En värld där en snart 17åring måste arbeta sena skift på McDonalds för att ta hand om sin sinnesjuka far! Eller en där far och dotter tillsammans med hjälp av en gammal dagbok kan hitta en dublonskatt nergrävd i marken.


The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

I denna oerhört vackra och lite otippat långsamma film får vi följa de sista åren I den legendariske laglöse Jesse James liv. Ur ett neutralt perspektiv med en stundom återkommande berättarröst får vi följa hela ligan från det sista tågrånet genom de inre stridigheterna och mordet på James och slutligen Robert Fords öde. Bilderna är starka och vackra i sin karga hårdhet perfekt ackompanjerade av musiken av Nick Cave och Warren Ellis. Filmen är oerhört välspelad av alla skådespelarna och berättandet är förvånande kylligt och välavvägt. Filmen är helt kompromisslös. Inte vid något tillfälle försöker den ställa sig in hos tittaren. Om du har 163 minuter över till rent estetisk verksamhet nån gång se denna rulle.

163 minuter med en lång ranglig mans hjässa för hela underdelen av bilden och i super osköna nersuttna stolar och till slut riktigt dålig luft var dock inte ideala förhållanden så helhetsintrycket blir denna lilla pärla ändå ett av de svagare korten för året men som sagt det har inget med kvalitén på rullen å göra.


I'm a cyborg, but that's OK

Ok Park Chan-Wooks filmer är ju must sees så det var en no brainer att köpa biljett till denna men... det stod att detta var en komedi!? En komedi från skaparen av Oldboy och joint security area? Kan det funka? Mja... det var ju då inte direkt någon komedi även om jag skrattade en del. I detta startfält så är det svårt att slutligt avgöra men helt klart en kandidat till bästa rullen på festivalen. Detta är magisk realism när det är som bäst. Inte många regissörer har vågat sig på att överföra denna min litterära favorit genre till film och de som gjort det har sällan valt ett så seriöst ämne. Faktiskt kan jag bara komma å tänka på en nu här direkt  - Terry Gilliams -  och han är mycket men aldrig särskilt seriös. Kanske kan man tänka sig att detta är hur Gökboet skulle ha blivit om det hade berättats av just Gilliams och ur någon av de på riktigt knäppa patienternas perspektiv. Vi får i filmen följa en ung flicka som blir intagen på ett sinnesjukhus eftersom hon är på väg att dö av svält till följd av sina schizofrena vanföreställningar. Vi får se hennes första tid på sjukhuset med de andra patienterna helt sett ur hennes egna ögon. Resultatet går som sagt kanske bäst att beskriva som en korsning mellan Gökboet och fear and loathing in Las Vegas. Helt briljant! Man skrattar och gråter om vart annat.


Ok nu får det räcka för i dag... fortsättning följer.


RSS 2.0