youre a wimp and I hate youre fucking pampered lifestyle

ICA, man - dom e fan hjältar, Jag vill stå på barrikaderna med dom fyra ICA-butikscheferna o skrika till alla jävla idioter: Ät vår skit era jävla mammaspojkar!!! Skandalkåta mediehoror som inte tänker en sekund om dagen utan bara hugger som pirayor vid första lukten av blod i vattnet, å ännu värre brorduktig politiska tjänstemän som e bittra för de inte har talang nog att ens ta sig in i riksdagen (en institution ledd i 10 år av en fullkomligt outbildad idiot från K-holm). Det är såna vi skall hänga från lycktstolparna nu när revolutionen kommer jag å ICA Haninges charkföreståndare. Hur fan kommer det sig att ingen, inte en!!! Ser detta för vad det är!!!!


Hur många har blivigt matförgiftade av detta kött? Jag har inte hört om en enda. Så vad är det folk är förbannade över? Att kött som är nyttigt och hälsosamt har sålts i stället för att kastas?!?!?! Bara i jävla Sverige säger jag. Helt otroligt. Hur många hjärndöda idioter finns det inte där ute som häller ut mjölken dagen efter att den "gått ut" utan att ens lukta på den. Det är ju ett jävla hån att vi i detta landet kastar tonvis med kött som det inte är något fel på utan att ens låta kunderna själva få avgöra om de tycker att köttet ser ok ut. Det heter bästföredatum, i sig en inte helt korrekt term då det inte är något som säger att varan inte peakar i smak och nyttighet en kvart efter midnatt dagen efter att den "gått över" men framför allt så är termen tydlig nog på punkten att det är inte så att alla varor magiskt blir giftiga vid midnatt då datumet slår om. Ändå får man inte sälja en vara som är mer än en dag över datumet!!!! Herregud!!! Hållbarhetsgränserna är tilltagna så att det inte skall finnas någon risk alls att något skall ha gått fel inom dem - vad tror ni då oddsen är att säj en vara med ett halvårs hållbarhet skulle vara annat än prima 3 dagar efter datumet? Det är en avvikelse på 0.015 av hållbarhetstiden. Jag tror inte att det går att ens göra en statistiskt osäker utsaga om det.


Men allt detta är fortfarande bara kidstuff när det gäller min anledning att vilja ställa mig på barrikaderna. Hur många svenskar blir magsjuka om de är utomlands över en vecka? Jag menar riktig utomlands inte på vings jävla svenskhotell i svenskbyn på nån grekisk/spansk/thailändsk jävla semesterort. Jag snackar om att dröslen av svenskar klarar inte av att vara en vecka i ett annat europeiskt land utan att få räserbajs och köper flaskvatten i söder om Danmark - eller vafan kanske till och med i Danmark. Hur kommer det sig att alla tycks vara övertygade om att det är hela jävla resten av världen som är smutsig och ohygienisk och ingen som ser att svenskarna är som ena jävla skitungar hållna i sina kuvöser av en paranoid och fixerad överbeskyddande socialstyrelse med sina kohorter av miljökontor. Vi lever i ett land där det inte längre är tillåtet att barnen gör kokosbollar på hemkunskapen eftersom att det är för ohygieniskt att baka utan att grädda!!!!


OK telefonen ringde. Det var en marknadsundersökning som var väldigt illa kamouflerad damage assessment från just ICA. Jag hejjadepå dem och ställde upp på alla frågorna fast jag ju brukar be alla såna to piss off. Slutar här för nu skall jag ut å demonstrera eller nått. skrika slagord från balkongen om jag hade en allra minst!


Kommentarer
Postat av: Matilda

!!! Det är inte för att de säljer köttet efter det utgångna datumet som folk är upprörda. För det är ju helt okej OM Ica hade sålt det för typ halva priset pga kort datum. Men nej, Ica paketerar om det och lurar kunderna som betalar. Jag tycker det ska vara en självklarhet att man ska få veta vad man köper, att paketera om köttet i smyg, mala ner gammalt utgånget kött till köttfärs, det är så fel det kan bli. Det är nog oärligheten och inte själva köttet i sig som gör folk så upprörda.

2007-12-10 @ 20:33:23
URL: http://allrightnow.webblogg.se/
Postat av: Matilda

alltså fan..jag har för ont i armarna för att formulera mig ordentligt men jag antar att du fattar ändå.

2007-12-10 @ 20:39:01
URL: http://allrightnow.webblogg.se/
Postat av: Viktor

Dom tvingas vara oärliga av svenska orimliga lagar och svenskt fanatiskt beteende. Jag håller med det är inte ok att lura sina kunder men det är ändå bättre än å slänga osäljbart men helt prima kött. Ändra lagen så att man kan sälja vad fan som hällst till en köpare som vill köpa det och ta bort bästföredatummärkningen helt och hållet. sätt bara ut när varan gjordes och låt folk själva avgöra.

2007-12-10 @ 20:40:24
URL: http://oogieboogieman.blogg.se
Postat av: Matilda

Finns det verkligen en lag som säger att man inte får sälja utgånget kött? det är ju inte sällan man ser typ Ica sälja saker med kort datum, vet ju dock inte hur det är med kött. isåfall har du kanske rätt i att bästa lösningen är att bara sätta ut när varan gjorde, men vem vet om alla kan avgöra sånt?

2007-12-10 @ 20:45:10
URL: http://allrightnow.webblogg.se/
Postat av: Viktor

Man får bara sälja varor som gick ut dagen innan om man tydligt markerar att varan har passerat bäst före datumet (vissa varor är undantagan och får inte säljas ens med en dag över datumet) varor med "längre" hållbarhet får inte ens säljas dagen innan datumet går ut utan att man tydligt markerar att det är kort datum. så vitt jag vet får ingen vara säljas om datumet passerats med mer än ett dygn. Detta är bara en av många helt orimliga hygieniska lagar i detta land. det är sedan två år tillbaka olagligt med riktiga charkdiskar där färskt obehandlat kött skivas eller males på kundens begäran vilket ju faktiskt gör att vi får mindre färska varor paradoxalt nog. alla styckning av obehandlat kött måste ske i en lokal med dörr avskild från kunderna och personalen måste byta kläder när de går in och ut ur detta rum!!!! helt otroligt. Traditionella bagerier i sverig stängs för att ugnar som har fungerat i över hundra år inte lever upp till vissa standards och låt mig inte starta om förseskrfterna för restauranger!!!! man, det fins inte en enda restaurang i sverige som till lever upp till svensk lag standard det vågar jag lova. vi blev prickade för att det fans en spricka i golvlisten i själva matsalsdelen av min gamla restaurang. -Den måste ni laga för där kan det samlas bakterier. - men snälla om vi låvar att inte gnida maten mot där inan vi ställer den på borden och dessutom har skltar på borden där vi ber gästerna att inte själva dippa sin mat i sprickan i golvlisten kan vi inte låta den vara då?

...nej jag måste sluta innan jag får för högt blodtryck.

2007-12-10 @ 21:05:06
URL: http://oogieboogieman.blogg.se
Postat av: Malisa

HAHA .. jag försökte ta upp det här i skolan men ingen trodde på mig >

2007-12-10 @ 23:05:54
Postat av: Viktor

Om du bara pekar ut tvivlarna så ser jag till att de åxå hänger från lycktstolparna - viva la revolution

2007-12-10 @ 23:09:09
URL: http://oogieboogieman.blogg.se
Postat av: Matilda

Det är väl egentligen ganska självklart att man ska märka varan med kort datum om bäst-föredatumet är överskridet. Det finns ju ett bäst-före datum eftersom att man ska förhålla sig till det. Självklart finns det ju varor som håller sig fräscha längre än datumet men samtidigt vem ska hålla kolla på sånt, och vem kan avgöra det egentligen? Skulle någon på en matvarubutik som kanske ligger lite krassligt till ekonomiskt avgöra om de där grönmögelprickiga mackorna faktiskt går att äta några dagar till så skulle han väl antagligen göra det. Endel människor är alldeles för vinst-galna för att faktiskt vara ärliga, plus att allt inte syns på utsidan, och därför är det ju bra att det finns ett bäst-föredatum att förhålla sig till. Då är det väl bättre att man tydligt markerar att det är kort datum och låter kunden avgöra istället. Jag skiter fullständigt i om biffen jag ska äta är en vecka gammal bara den inte gör mig sjuk på något sätt eller smakar illa. Men sen gör det ju mig inte heller något om jag skulle glömma sminka mig någon morgon, eftersom jag inte tycker det är något viktigt samtidigt som Elin i grannhuset kanske skulle tycka att det var jordens undergång. Det är så individuellt att man måste få avgöra sånt själv - om man vill ha "gammal" mat eller ej.

alltså herregud...min meningsuppbyggnad = döden. jag har inte skrivit så mycket uppsatser i svenskan okej.

malisa: antar att det var utan mig i din närvaro?

2007-12-10 @ 23:16:32
URL: http://allrightnow.webblogg.se/
Postat av: Viktor

Är det inte konstigt att man i större delen av världen med mind you mycket mindre utbildning har vett nog att se på mat om den går å äta eller ej men i sverige så måste vi ha en ettikett som talar om det för oss. Jagg håller dock med om att det borde vara upp till var och en så om många vill ha sterilt vakumförpackad mat så lär det finnas en marknad för att ha det och för de som vill ha helt nymalen köttfärs över disk borde det finnas en möjlighet till det med. det jag ogillar är att farbrr staten har bestämt åt mig att jag bara får äta den sterila biffen. om jag köper en grönsak som var dålig (grönsaker och frukt datummärks ej för av någon magisk anledning är det de enda svenskar tydligen kan avgöra om det är färskt eller ej) går jag tillbaks med den till afären och det har alldrig varit ett problem att få en ny varken i sverige eller någott annat land jag bott i heller. det samma borde rimligen kunna gälla andra varor eller hur?

2007-12-10 @ 23:52:57
URL: http://oogieboogieman.blogg.se
Postat av: Matilda

Precis. Jag håller med helt och hållet, men kan fortfarande inte acceptera att ICA lurat sina kunder. De borde förhandla fram ett system som funkar precis som du beskrivit istället för att köra ett eget system bakom ryggen på folk.

2007-12-11 @ 20:59:11
URL: http://allrightnow.webblogg.se/
Postat av: Viktor

tjaa det kanske de borde ha gjort men jag har fortfarande all förståelse för vad de gjort och har so oerhört svårt att bli upprörd. Vi blir lurade av nästan alla producenter på ett eller annat sätt hela tiden. Jag ser ingen som tycks ha några problem med de kläder de köper och har på sig fasten alla vet att de är gjorda i kina eller sydamerica (ursprungsmärkning på kläder är inte lagstadgad fasten det rimligen borde vara minst lika viktigt som produktionsdatum på mat då det drabbar hälsan hos människor) och garanterat oetiskt framstälda fasten företagen har sina olika skenpolicys som de går ut med för att vi skall kunna låtsas handla i god tro. detta är i alla fall inget som skadar någon - tvärt om.

2007-12-11 @ 23:43:24
URL: http://oogieboogieman.blogg.se
Postat av: Matilda

Du har rätt, men svenskarna är antagligen känsliga för det här med mat så då ska ICA respektera det. De personerna som faktiskt paketerar om köttet, vad har dom egentligen för kapacitet att avgöra om köttet är gammalt eller ej? Lukta på det, visst, men det är ju bara när det är ruttet som det luktar illa. Bakterier uppstår lätt ändå och de är luktfria. Att få färskt kött är en service vi betalar för, då ska de inte gå bakom ryggen på kunderna.

2007-12-14 @ 12:19:05
URL: http://allrightnow.webblogg.se/
Postat av: Viktor

Ja du har rätt, vi betalar sannerligen för att få färskt kött, att driva stormarknader är något av det mest lukurativa men kan pyssla med. Jag skulle gladeligen betala mindre och släppa på den paranoida hygienkontrollen men idealt skulle det vara ett val jag kund gjöra liksom någon annan kunde göra valet att betala mer och få ett sterilt köttstycke och sedan ta smällen när de åker på semester till italien. just makes them suckers, twice. Det är inte rätt att luras men det fins ju lögner och lögner. Lögner som inte skadar annat än folks uppblåsta ideer käns oförargeliga. pengarna för den enskilde är ju fråga om piss i havet. om priset skulle sättas ned kan det kanske handla om nån tia eller två, knappast vad en hushållsekonomi som är berädd att betala extra för servicen att få überhygienskt kött kommer att stå och falla med.

2007-12-15 @ 01:37:43
URL: http://oogieboogieman.blogg.se
Postat av: Matilda

Jo visst. Det känns som jag bara upprepar mina argument om och om igen men för att sammanfatta: du HAR rätt i att det är onödigt att slänga bort kött som det inte är något fel på, MEN personalen ska inte packetera om det och därmed ljuga för kunderna som ska betala för det. Ska man sälja köttet så ska man berätta att det har passerat gränsen de satt ut för dess hållbarhet.

2007-12-17 @ 22:01:20
URL: http://allrightnow.webblogg.se/
Postat av: Viktor

HAHAHA asså det är kul att diskutera å så men det blir rätt meningslöst när man har kommit till att vara överens om allt utom det finstilta och inte längre har några nya argument att komma med så jag ger upp jag har sagt (skrivigt) det jag ville ha sagt. dvs att jag tror att ICA har gjort folk en tjänst och hoppas att det skall bli en bredare diskussion om situationen. Men det är ju inte så troligt att det kommer att hända så jag antar att det helt enkelt kommer att kastas en jävla massa sjyst mat tills detta blåser över och sedan sakta affärerna kan åter gå till att "lura" på oss helt ok produkter som vi ju faktiskt vill ha utan att skada någon (antagligen tvärt om hjälper en någott högre bakteriehalt oss att hålla oss friska).

2007-12-18 @ 22:21:56
URL: http://oogieboogieman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0